2015. augusztus 26., szerda

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Winfried Wentland története

Missziós szervezetünk, a Christ for all Nations (Krisztust Minden Nemzetnek), a történelem néhány leghatalmasabb evangélizációs eseményét rendezte meg. Legtöbbször, amikor az emberek a Christ for all Nations szolgálatára gondolnak, Reinhard Bonnke vagy én - a prédikátorok - jutunk eszükbe. De vannak néhányan a színfalak mögött is, akik nagyon fontos munkát végeznek.

Az én egyik ilyen hősömet úgy hívják: Winfried Wentland. A technikai stábunk tagjaként több mint harminc éve vezeti a kamionjainkat keresztül-kasul Afrikában. Ez idő alatt tizenkét alkalommal volt a halál torkában. Szenvedett hajótörést, húzták ki krokodiloktól nyüzsgő folyó fenekéről, szorult két lázadó hadsereg kereszttüzébe, menekült meg terroristák, betörők, gyermek harcosok és orgyilkosok kezéből. Közel két tucatszor betegedett meg maláriában. Keveseknek adatott meg, hogy ilyen kalandos és hősies munkát végezzenek az evangéliumért. Mégis Winfried azt mondja: „Ez nem a személyes megelégedésről szól. Az ilyen munka végzéséhez, az Isten elhívásán túl, nagy kitartásra is szükség van. Legnagyobb részt ez csak fizikailag megterhelő, kemény, poros, rutin munka.”

Winfried és a vele dolgozók szakemberek a maguk speciális területén: mérnökök, villanyszerelők, logisztikusok, stb. Bár ezeket a szakmákat ritkán szoktuk összefüggésbe hozni a szolgálattal, munkájuk elsődleges fontosságú a missziónk életében. Az ő erőfeszítéseiknek közvetlen eredményeként szó szerint drága afrikai lelkek tízmilliói fogadták el Jézus Krisztust, mint személyes Megváltójukat.

Barátom, teljesen mindegy, mire hívott el az Úr, fogadd el, hogy Isten használni akar téged az Ő dicsőségéért, és az Ő országa terjesztéséért!