2015. augusztus 13., csütörtök

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Mit akar Isten? - 2. nap




"Leonard Ravenhill egyszer azt kérdezte: „Amiért élsz, azért megérte Krisztusnak meghalni?” Fontos megértenünk, hogy nem azért üdvözültünk, hogy kifényesített, díszes csecsebecsékként üldögéljünk Isten polcán a mennyben örökkön örökké. Isten konkrét céllal üdvözített minket, és ennek a célnak a megvalósítása lehet az egyetlen elfogadható válaszunk az üdvösség hatalmas ajándékára, amit elnyertünk.

Mindezek fényében, mit kell tennünk?

Amikor Saul, aki később Pál apostol lett, találkozott Jézussal a damaszkuszi úton, ezt kérdezte tőle: „Mit tegyek, Uram?” (ApCsel 22:10)

Nem az a kérdés, hogy „Én mit akarok tenni az életemmel?", hanem „Uram, te mit akarsz, hogy tegyek az életemmel?”

Akár a missziós mezőre vezet az utad, akár az orvosi egyetemre, akár építőmunkás leszel vagy vállalkozó, szakács vagy lelkipásztor, Isten akaratának a felfedezése az életedre vonatkozóan nem arról szól, hogy te mit akarnál, hanem arról, Ő mit akar. Isten akaratának megértése egy sorsdöntő szellemi keresés, amelyet a Szent Szellemnek kell vezetnie. Ezért arra hívlak, hogy mondd el velem az alábbi imát, amelyben vezetést és iránymutatást kérünk Istentől:

Mennyei Atyám, odaszánom most az életemet, mint élő áldozat. Te a Fiadat adtad értem, én most magamat adom át teljesen. Leteszem a lábaidnál az álmaimat és vágyaimat, és kérlek, hogy a Te akaratod legyen meg az életemben! Jézus nevében, ámen!"