2015. augusztus 25., kedd

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - David Green története - 9. nap

David volt a család "fekete báránya". Ő nem érezte úgy, hogy Isten prédikátornak hívta volna el, mint a többi családtagját. Sokkal inkább vonzotta a matematika és az üzlet. Úgy érezte magát az üzleti életben, mint a hal a vízben, és mondhatom, jól ment neki! Azonban bármikor ugrott egyet a szamárlétrán vagy elért valamilyen sikert, édesanyjától soha nem kapta meg azt az elismerést, amire olyannyira vágyott. Általában csak annyit mondott neki: "Ez mind nagyszerű, David, de mit teszel az Úrért?" Ez őt nagyon zavarta, mivel szívből szerette Jézust, és akarta is szolgálni. De mit tegyen, ha Isten őt nem hívta el prédikátornak?

1972-ben David nyitott egy kiskereskedést, aminek a Hobby Lobby nevet adta, és onnantól elkezdte felfedezni Isten tervét az életére. Elmondta nekem, hogy kezdetben nem is tudta, hogy Istent a gyülekezeti szolgálaton kívül is lehet szolgálni. Isten azonban idővel elkezdte kibontani neki nagyszerű tervét.

Ma David Green egy multi-milliárdos. Megértette, hogy az üzlete az ő szolgálata. A Hobby Lobby-nak mára egy kiterjedt üzletlánca van szerte az Egyesült Államokban. A missziókat támogató programjaikon keresztül közvetett módon - úgy számolják - a világ lakosságánakegyharmadát sikerült elérniük az evangéliummal - és továbbra is folytatják a támogatásokat!

"Azt szeretnénk, ha a szervezetünkre úgy emlékeznének az emberek, mint amely különbséget tudott tenni az időleges és az örökkévaló között. Az üzleti tevékenységünk csak egy eszköz egy magasabb rendű cél megvalósításához, és ez a cél az, hogy örökkévaló hatással legyünk emberekre." David Green élete hatalmas példa számunkra. Bármilyen ajándékot kaptál Istentől, azzal te is képes vagy örökkévaló változást elérni! Kezd el ma!

David Kolenda vagyok, és arra bátorítlak, hogy élj, mielőtt meghalsz!