2015. augusztus 15., szombat

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Én veled vagyok! - 4. nap

Gedeon történetében (Bírák 6. fejezete) szembetűnő, hogy még azután is, hogy az Úr angyala megjelent Gedeonnak, és világosan elmagyarázta neki Isten tervét az életére, Gedeonnak azt nehezére esett elhinni.

Amikor a tükörbe nézett, továbbra sem látott mást, csak a hátrányait és gyengeségeit. Kételkedett, hogy alkalmas lenne a tisztségre, és nem volt meggyőződve róla, hogy az Úr a megfelelő embert találta meg személyében a feladatra. De Isten pontosan tudta, hogy Gedeonnak mit kell hallania, és olyan szavakat szólt neki, amik egyenesen Gedeon bizonytalan szívébe hatoltak: „Az Úr így válaszolt neki” a 16. versben, hogy „Én majd veled leszek”.

Ezek a világ legvigasztalóbb szavai. Ez a végső bizonyosság: tudni, hogy Isten veled és érted van. Jézus tudta, hogy nekünk is hallanunk kell ezt, ezért mondta a Zsidó 13:5-ben: „Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged”, illetve a Máté 28:20-ban: „Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig”.

Érezted valaha úgy, hogy kudarcot vallottál? Küzdesz a múltad visszahúzó erejével? Éltél-e át valaha olyan időket, amikor nehéz volt elhinned, hogy Isten a te oldaladon áll, és a legjobbat gondolja rólad? Barátom, itt az idő, hogy kijelentést kapj Isten jóságáról! Isten a „hamu helyett ékességet” akar adni, és ez nem egy mellékes áldása a keresztény életnek, hanem ez az evangélium szíve, és ez az Isten akarata ma számodra!

Daniel Kolenda vagyok, és arra szeretnélek bátorítani, hogy élj, mielőtt meghalsz!