2015. augusztus 19., szerda

Joyce Meyer - Változtass néhány dolgon

„Éppen ezért teljes igyekezettel törekedjetek arra (az isteni ígértekre), hogy hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget (kitűnőség, elhatározás, keresztény energia), (és gyakorolva) az igaz emberségben ismeretet (intelligencia).” 2 Péter 1:5

Néha változtatnunk kell néhány dolgon az életünkben, hogy követni tudjuk a bölcsességet. Talán nemet kell mondanunk a túl sok tevékenységre. A Zsidó levél 11:1 azt tanítja, hogy a hit a nem látható dolgokról való meggyőződés, de úgy, mint Isten létre tudjuk hívni a meg nem levőket, mint meglevőket.(Róma 4:17). Ez a szellemi alapelv ugyanúgy alkalmazható negatív övezetben, mint pozitívban. Szóval lehet, hogy szükséges beszédünkben néhány dolgot beállítani.

Ha úgy érzed, hogy reggelente nagyon nehéz felkelned, akkor ne mondd azt „fáradt vagyok”. Töröld ki a szótáradból azokat a szavakat, hogy gyenge, fáradt, tehetetlen, húzódozó, és az ilyen 'feladom' beszédeket. Ezek helyett mondd ezt: „Mivel az Úr az én erősségem, képes vagyok elvégezni minden feladatomat amit ma meg kell tennem.”

Fordította: Diana En Arnoud Jan és Antal Orsolya