2015. augusztus 27., csütörtök

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Az elrejtett drágakő

Olvastam egy farmerről, aki egy gyönyörű észak-karolinai farmon élt, amely már két évszázada családja birtokában volt. Egy nap meghalt a farmer, és az örökösök a farmot eladták az egyik szomszéd farm tulajdonosának.

Ahogy az új tulajdonos végigjárta a telket, egyszer csak megállapodott a tekintete egy nagy és szokatlan formájú kövön, ami éppen csak kiállt a poros földből. Kiásta, és elkezdte vizsgálgatni. Azonnal észrevette, hogy nem közönséges kőről van szó, hanem valamiféle drágakőről. Izgatottan hazavitte, lemosta, majd bevitte a városba egy ékszerüzletbe, hogy alaposabban megvizsgálják. Az ékszerész megerősítette, amit a tulaj már sejtett: a kő, amely talán már évezredek óta abban a földben hevert, egy csiszolatlan smaragd volt, amelynek az értékét később több millió dollárra becsülték.

Gondoljátok el, az a drágakő ott hevert a földben, várva, hogy valaki arra járjon és "felfedezze". Kétség kívül azelőtt ezerszer láthatták, de átsiklott a tekintetük fölötte, mivel nem tűnt többnek egy közönséges kőnél.

Milyen gyakran fordul elő, hogy előzetes elvárások vagy személyes előítéletek miatt egyszerűen nem veszünk észre kincseket! Miközben keresed Isten életedre vonatkozó akaratát, azért imádkozom, hogy az Úr adjon kegyelmet, hogy észre vedd, ami fölött eddig elsiklottál, pedig már régóta ott van a szemed előtt, és várja, hogy felfedezd!

Daniel Kolenda vagyok, és arra bátorítalak, hogy élj, mielőtt meghalsz!