2015. augusztus 28., péntek

Rodney H. Browne - Hegyet elmozdító imádság 1. - A csodák erejének területén élni

És Jézus felelvén, monda nékik: Legyen hitetek Istenben. 23 Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe, és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meglesz néki, amit mondott. 24 Azért mondom néktek: Amit könyörgéstekben kértek, higyjétek, hogy mindazt megnyeritek, és meglészen néktek. Márk 11:22-24

És mikor a sokasághoz értek, egy ember jöve Hozzá, térdre esvén Őelőtte, 15 és mondván: Uram, könyörülj az én fiamon, mert holdkóros és kegyetlenül szenved; mivelhogy gyakorta esik a tűzbe, és gyakorta a vízbe. 16 És elvittem őt a Te tanítványaidhoz, és nem tudták őt meggyógyítani. 17 Jézus pedig felelvén, monda: Ő hitetlen és elfajult nemzetség! Vajjon meddig leszek veletek? Vajjon meddig szenvedlek titeket? Hozzátok őt ide Nékem. 18 és megdorgálá őt Jézus, és kiméne belőle a démon; és meggyógyula a gyermek azon órától fogva. 19 Ekkor a tanítványok magukban Jézushoz menvén, mondának Néki: Mi miért nem tudtuk azt kiűzni? 20 Jézus pedig monda nékik: A ti hitetlenségetek miatt. Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek. 21 Ez a fajzat pedig ki nem megy, hanemha könyörgés és böjtölés által. Máté 17:14-21

1. Mustármag hit - kicsi, kevés.

a. Akkora hit, mint egy mustármag - a legkisebb mag.

b. Beszélj a hegyhez - Márk 11:23; Máté 17:20

c. Ez a fajta nem megy ki, hanem csak imádság és böjtölés által - Máté 17:21


2. Az isteni kegyelem ajándéka - Az egyszemű cipész története.

a. Marco Polo eredeti terjedelmű írásai - a XIII. században Perzsia (Irak) tartományában megtörtént eset.

b. Körülbelül 100.000 keresztény élt és dolgozott azon a területen - sokan jómódúak voltak. Egy szerecsen kalifa, aki 1225-től uralkodott, folyamatosan át akarta téríteni a keresztényeket a muzulmán hitre, ki akarta fosztani őket és/vagy meg akarta ölni őket. Megtalálta azt az igehelyet, ahol Jézus azt mondta, hogy ha akkora hited van, mint egy mustármag, akkor elmozdíthatod a hegyet. Azt mondta a keresztényeknek, hogy vagy elmozdítják a hegyet, vagy csalóknak és hitványaknak lesznek nyilvánítva, és megölik őket. Tíz napot kaptak.

c. A keresztények féltették az életüket, de biztosak voltak abban, hogy Jézus megszabadítja őket, ezért mindnyájan elkezdtek böjtölni, és kérték Isten kegyelmét. Nyolc buzgóságos imádságban telt nap elteltével egy istenfélő püspöknek mennyei jelenése volt, amely szerint egy bizonyos egyszemű cipész isteni kegyelemmel rendelkezik, és el tudja mozdítani a hegyet.

d. Azért volt egyszemű, mert kivájta a saját szemét a Márk 9:47-ben leírt Ige szerint: "És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt: jobb néked félszemmel bemenned az Isten országába, mint két szemmel vettetned a tüzes gyehennára."

e. Amikor eljött a nap, a kalifa a keresztények mellé állíttatta az embereit, hogy megöljék őket, mert biztos volt abban, hogy nem fog sikerülni a hegyet elmozdítaniuk. A keresztények felvonultak, kereszttel a kezükben. Az egyszemű cipész imádkozott Teremtőjéhez, hogy mutassa meg az Ő szeretetét irántuk, és az Ő dicsőséges és tökéletes Nevéért, valamint a keresztény hit támogatásának és megerősítésének jeléül, segítsen az Ő népének végrehajtani ezt a feladatot, és ezáltal mutassa meg az Ő erejét a gonoszoknak. Majd, az Atya, a Fiú és a Szent Szellem nevében parancsolta a hegynek, hogy mozduljon el. Nagy földrengés lett, a hegy pedig elmozdult!

f. A kalifa és emberei tátott szájjal és elképedve álltak megfélemlítve. A kalifa titkon áttért a keresztény hitre. Keresztet viselt a ruhája alatt, amelyet halálakor találtak meg, ezért nem az elődei mellé temették el.


3. Böjt és imádság ma
a. Apostolok Cselekedetei 13:1-13 - 3. vers: "Akkor, miután böjtöltek és imádkoztak..."

b. A böjtölés helytelen okai - Ézsaiás 58:3-5

c. A böjtölés helyes okai - Ézsaiás 58:6-12

d. Hogy viselkedjünk, mialatt böjtölünk - Máté 6:17-18

e. Ne úgy, mint a képmutatók - Máté 6:16


4. A böjtölés alatt meg fogod hallani az Úr hangját, és késleltetés, ill. akadályoztatás nélkül választ kapsz a kéréseidre.

a. Legyél hitben - Zsidókhoz írt levél 11:6

b. Amikor böjtölsz, járulj Isten elé az Ő Igéje szerint.

c. Ne várd meg a veszélyt, és ne csak akkor kezdj böjtölni és imádkozni.

Zsoltár 84:8a "Erőről-erőre jutnak..."

Róma 1:17 "Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből-hitbe...."

2 Korinthus 3:18 "Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről-dicsőségre, úgy mint az Úrnak Szellemétől."

d. Három nap

e. Olvasd az Igét és imádkozz. Imádkozhatod az Efézusban leírt imádságokat.

f. Tűzz ki célokat és amit el szeretnél érni - írd le, amiért hitben harcolsz.

g. Ne dicsekedj, és ne legyél olyan mint egy vallásos farizeus.

h. Tartsd szándékaidat tisztán.


5. Módozat

a. Egy vagy háromnapos

b. Folyadék - víz, tiszta gyümölcs juice, zöldségleves. Kerüld a teát és a kávét