2012. június 27., szerda

Rodney H. Browne - Isten munkálkodása a végidőkben


És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az Én Szellememből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak. 18 És az Én szolgáimra és az Én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az Én Szellememből, és prófétálnak. 19 és teszek csodákat az égben odafenn, és jeleket a földön idelenn, vért, tüzet és füstnek gőzölgését. 20 A nap sötétséggé változik és a hold vérré, minekelőtte eljő az Úrnak ama nagy és fényes napja. 21 És lészen, hogy mindaz, aki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik. Apostolok Cselekedetei 2:17-21

A Szent Szellem indítására Jóel próféta a mai időkről prófétált, amelyeket "utolsó napoknak" nevezett. Ez pedig körűlbelül 2000 évvel ezelőtt Pünkösd napján beteljesedett.

A 2 Péter 3:8-ban azt olvassuk, hogy - az Úrnál - egy nap olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap. Ha a Pünkösd az "utolsó napok" volt, akkor most mi még inkább az UTOLSÓ napokat éljük! Az elmúlt néhány évtizedben Jézus sokaknak megjelent és azt az instrukciót adta, hogy mondják meg az embereknek, hogy készüljenek, mert hamarosan visszajön! Még ha nem is hiszed, hogy Jézus még a te életedben visszajön, akkor is egyfajta sietség-érzéssel kell rendelkezned. Nem engedheted meg magadnak az önelégültséget! Jézus azt mondta, hogy visszajövetele előtt az evangéliumnak hirdettetnie kell a föld végső határáig. Ez a mi felelősségünk! El kell érnünk a föld legvégső határát az evangéliummal - nem ülhetünk a hátsónkon arra várva, hogy egyszer csak kiemeltetünk innen!

Azért beszéltem ezeket néktek, hogy békességetek legyen Én bennem. E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: Én meggyőztek a világot. János 16:33

A Bibliában azt olvassuk, hogy az utolsó napok közeledtével a világban a dolgok egyre rosszabbá válnak, de arról is informál bennünket az Ige, hogy Isten kegyelme elegendő - sőt, több mint elegendő, hogy legyőzze a bűnt és a halált (Róma 5:20b-21).

Legyetek azért, atyámfiai, béketűrők az Úrnak eljöveteléig. Ímé, a szántóvető várja a földnek drága gyümölcsét, béketűréssel várja, míg reggeli és esti esőt kap. 8 Legyetek ti is béketűrők és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úrnak eljövetele közel van. Jakab 5:7-8

Nagyobb lészen e második háznak dicsősége az elsőnél, azt mondja a Seregeknek Ura, és e helyen adok békességet, azt mondja a Seregeknek Ura. Aggeus 2:9

Jézus visszajövetele előtt Isten Szellemének a világon eddigi legnagyobb kiáradását fogjuk megtapasztalni! Azonban csak akkor fogjuk ezt meglátni, ha az Egyház nem adja magát a megalkuvás, az önelégültség és a kritizálás bűneihez. Az ördög mindig megpróbálja megakadályozni Isten munkáját azáltal, hogy a következő területeken kísérti meg az embereket.

Megalkuvás:

Sok keresztény enged Isten Igéjéből azért, hogy a világ befogadja őket. Az ördög felhasznál bizonyos embereket, hogy nyomást gyakoroljanak rád, és így feladd küzdelmeidet és felhigítsd az evangéliumot. Ezzel szemben Jézus azt mondta, hogy EBBEN a világban élünk, de nem vagyunk e VILÁGBÓL VALÓK (János 17:16). A világ, bármennyire is erőlködünk, SOHA nem fog elfogadni bennünket. Azt akarják, hogy te is olyan összevisszaságban legyél, amiben ők vannak. A világ nem akarja, hogy szabad légy, és azt sem akarja, hogy bárkit is megszabadíts; nem akarja, hogy győztes légy! Ha megalkuszol, az ördögöt hagyod nyerni. Soha nem fogsz tudni embereket megnyerni az evangéliumnak, ha engedsz Isten Igéjéből. Vagy MINDEN igaz, ami ott le van írva, vagy semmi nem igaz belőle! Ha igaz, akkor prédikáld - ha nem igaz, akkor csatlakozz a világ tömegéhez és ne színleld tovább, hogy keresztény vagy!

Ha a világhoz tartozol - és úgy is viselkedsz -, akkor a világ szeretni fog, de ha olyan vagy, mint Jézus, akkor a világ egyáltalán nem fog szeretni. Értsd meg, hogy a világ gyűlölte Jézust, és mindenkit gyűlöl, aki az Ő nyomdokaiban jár - a szolga nem nagyobb az ő uránál (János 15:18-20). Nem alkudhatsz meg csak azért, mert valakinek nem tetszik az evangélium, vagy mert nem érti azt. Nem engedhetünk Isten Igéjének Igazságából, nem engedhetünk a Szent Szellemből, a nyelveken szólásból, a Szellem ajándékaiból, a próféciákból, a csodákból, a gyógyulásokból, a démonűzésből, ill. a kézrátételből, stb.

Önelégültség:

Tudván először azt, hogy az utolsó időben csúfolkodók támadnak, akik saját kívánságaik szerint járnak, 4 És ezt mondják: Hol van az Ő eljövetelének ígérete? Mert amióta az atyák elhunytak, minden azonképpen marad a teremtés kezdetétől fogva. 5 Mert készakarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára; 6 Amelyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett: 7 A mostani egek pedig és a föld ugyanazon szó által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára. 2 Péter 3:3-7

Jézus azt mondta, hogy "kereskedjünk, míg megjön" (Lukács 19.13) - vagyis: kelj fel és végezd Jézus munkáját amíg haza nem mész, ill. amíg Ő el nem jön érted. Jézus nem ezt mondta: ülj a babérjaidon és semmit ne csinálj, amíg meg nem halsz! Az emberek úgy foglalatoskodnak a saját dolgaik körül, mintha Jézus egyáltalán nem jönne vissza. Egyfajta sietség-érzéssel kell rendelkeznünk Isten dolgait illetően, és azt kell tennünk, amire Ő utasított bennünket. Ha az Úr halogatja az Ő eljövetelét, az nem azért van, mert késlekedik, hanem mert sok időt ad a világnak a megtérésre és hogy az emberek rendbehozzák az életüket! (2 Péter 3:9)

Kritizálás:

Vagy játékos vagy, vagy a kispadon ülsz. Vagy elindulsz és Isten Igéjének cselekvője vagy, vagy egy helyben ülsz, semmit nem csinálsz és kritizálod azokat, akik csinálnak valamit. Túl sok a karosszékben ülő kritikus Krisztus Testében, és túl kevesen vannak azok, akik veszik a fáradtságot és tesznek Isten országának épüléséért! Határozd el magad, hogy játékos leszel, nem pedig karosszékben ülő kritizáló.