2012. június 20., szerda

Igék munkaadóknak, vezetőknek


V. MÓZES 24: 14-15. - A szegény és szűkölködő napszámoson ne erőszakoskodjál, akár atyádfiai, akár a te jövevényeid azok, akik a te földeden a te kapuid között vannak. Azon a napon add meg az ő bérét, és le se menjen felette a nap; mert szegény ő, és kívánkozik az után az ő lelke, hogy ellened ne kiáltson az Úrhoz, és bűn ne legyen rajtad.
 
PÉLD. 26: 6. - Aki bolond által üzen valamit, lábait vagdalja el magának, és bosszúságot szenved. 
 
PÉLD. 26: 10. - Mint a lövöldöző, aki mindent megsebez, olyan az, aki bolondot fogad fel, és aki csavargókat fogad fel.
 
PÉLD. 29: 19. - Csak beszéddel nem tanul meg a szolga, mert tudna, de még sem felel meg.
 
EFÉZUS 6: (5-8) 9. – (Ti szolgák, engedelmesek legyetek a ti test szerint való uraitoknak félelemmel és rettegéssel, szíveteknek egyenességében, mint a Krisztusnak; Nem a szemnek szolgálván, mint akik 
embereknek akarnak tetszeni, hanem mint Krisztus szolgái, cselekedvén az Istennek akaratát lélekből, Jó akarattal, mint akik az Úrnak szolgálnak és nem embereknek; Tudván, hogy ki-ki ami jót cselekszik, azt veszi az Úrtól, akár szolga legyen, akár szabados.) Ti is urak, ugyanazt cselekedjétek  ő velük, elhagyván a fenyegetést; tudván, hogy a ti Uratok is mennyben van, és személyválogatás nincsen Őnála.  
 
KOL. 4: 1. - Ti urak, ami igazságos és méltányos, a ti szolgáitoknak megadjátok, tudván, hogy néktek is van Uratok mennyekben.