2012. június 9., szombat

Derek Prince - Isten Igéjének elrejtése


Zsoltárok 119:9, 11
Mi módon őrizheti meg tisztán az ifjú az ő útját, ha nem a te beszédednek megtartása által? Szívembe rejtettem a te beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened.
A zsoltáros itt egy nagyon gyakorlati kérdést tesz fel. Valóban lehetséges egy fiatal ember számára, hogy tisztaságban élje az életét? Számos gondolati iskola van, a pszichológiának és a szociológiának is számos irányzata létezik, amely ezt lehetetlennek tartja. Azt mondják, az a természetes, hogy az ember átadja magát a szexuális vágyaknak és a test kívánságainak, ez ellen nincs mit tenni. Én azonban szeretném elmondani, hogy ez nem igaz.
Megvan a lehetőség a fiatalok számára, hogy tiszta életet éljenek, és nagy jutalmuk van azoknak, akik az erkölcsösséget és a tisztaságot választják életformájuknak. Hogyan lehetséges ez? A zsoltáros meg is adja a választ a kérdésére: úgy, hogy Isten igéje szerint élünk.
Majd hozzáteszi: szívembe rejtettem Isten beszédét, hogy ne vétkezzem Ellene. Ez a tisztaság kulcsa: Isten igéjének az elrejtése. Két dolog történhet ugyanis:
Vagy Isten igéje tart távol téged a bűntől vagy a bűn tart téged távol Isten igéjétől.
Ne sodródj tehát az árral, mint a döglött halak. Légy élő hal és ússz az árral szemben. Isten igéje erőt ad neked ehhez, ha elrejted azt a szívedben. A mai világban is lehet tisztán élni.