2012. június 19., kedd

Marilyn Hickey - A Szent Szellem gyümölcse 4.


Öröm – a tudomány beszéde

Az öröm hatalmas erő, amely a Szellemtől származik. Az örömöt az hozza létre, amikor a Szent Szellem érzelme megjelenik az emberi szellemben. Nem függ a körülményektől, csak Istentől. Az Úr öröme a mi erősségünk, és megtart minket minden helyzetben:


Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, mert tudjátok, hogy a ti hitetek megpróbáltatása kitartást szerez. A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül.
– Jakab 1:2–4


Az öröm jele az, ha örvendezünk és hálás szívvel dicsérjük Istent. Pál azt mondja nekünk, hogy mindig örüljünk az Úrban! (Filippi 4:4) A thesszalonikai keresztényekről pedig így ír: „örömünk és dicsekedésünk koronája”. (1. Thesszalonika 2:19) Salamon is azt mondja, hogy „az igazak reménysége öröm”. (Példabeszédek 10:28) Az öröm teljesen átszövi Jézus életét, aki sokat beszélt az örvendezésről:


Ha az én parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok az én szeretetemben; amint én megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket beszéltem néktek, hogy megmaradjon bennetek az én örömöm és a ti örömötök beteljesedjen.
– János 15:10–11


A keresztényeknek mindig örvendezniük kellene, mert Jézus ismerete már önmagában ha­talmas örömöt jelent:


Akit, noha nem láttatok, szerettek; akiben, noha most nem látjátok, de hisztek benne, kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel örvendeztek.
– 1. Péter 1:8


A második ajándék a tudomány beszéde. Ez olyan tényekről ad kijelentést, amelyek az ember természetes értelme számára ismeretlenek. Bizonyára nem véletlen, hogy az örömhöz tudás is kapcsolódik. Ha valaki a tudomány beszédét szólja neked, akkor ez örömmel tölti be a szellemedet. Ha egy istentiszteleten hangzik el, akkor Krisztus Testének hoz örömöt.


A 2. Királyok 6:8–23-ban Elizeus próféta a tudomány beszédét kapta a szíriai hadsereg tartózkodási helyéről, és figyelmeztette erről Izrael királyát. A szíriai király azt gondolta, hogy kém van közöttük, de azután az egyik embere beszélt neki Elizeusról. A király erre parancsot adott, hogy az emberei vegyék körül Dótán városát, ahol Elizeus tartózkodott.
Amikor eljött az este, Elizeus szolgája megrémült a szíriai sereg láttán, amely körülvette a várost. Elizeus kérte Istent, hogy nyissa meg a szolga szemét, hogy belelásson a szellem­világba. Az Úr megengedte neki, hogy lássa az angyalok seregét, amely a szíriai sereg körül táborozott, és a szolga ennek nagyon megörült! A tudomány beszéde örömet hoz és egyben elűzi a félelmet.