2012. június 20., szerda

Kenneth Hagin - Bibliai hit - A hittel összhangban lévő cselekedet 6.


Amikor fiatal házasok voltunk, a feleségem, aki azelőtt methodista volt, nem értett semmit az isteni gyógyulásból. Előfordult, hogy szerdán megbetegedett és otthon maradt, én pedig egyedül mentem az imaösszejövetelre. Amikor ha­zaértem, megkérdezte, kértem-e a testvéreket, hogy imádkozzanak érte. Min­dig azt mondtam: nem, és soha nem értette, miért. Végül megmagyaráztam ne­ki, hogy már imádkoztunk, mielőtt elmentem a gyülekezetbe, és ha azután újból imádkoztunk volna, azzal hatástalanítottuk volna az előző imánkat. Ez következetlenség Istennel szemben. Sokan hiszik, hogy elég egy pár embert összegyűjteni imádkozni, és máris megoldódik a probléma. De ez nem igei magatartás. Már kértük a gyógyulását, és én egyszerűen úgy cselekedtem, mintha meg is kaptuk volna a választ.
A Szent Szellem szólt hozzám: „Adj hitelt annak, ami megíratott. A termé­szetes gondolkodású ember ezt nem érti meg, de neked nem értened kell -mondja az Úr -, neked cselekedned kell az Ige alapján. Akár érted, akár nem, ha hiszed és cselekszed, akkor minden megvalósul számodra is, és Velem jár­hatsz.”
Ő a hit Istene. Ha te Vele jársz, akkor a hitben jársz. Nem számít, milyenek a körülményeid, milyen hatások érnek; minden problémát át kell adnunk az Ő gondjaiba. Tanuljuk meg, hogy Istent hogyan indítsuk munkára. Ő munkálkod­ni akar az érdekedben, munkálkodni akar az oldaladon, de amíg ragaszkodsz a problémáidhoz és megpróbálod azokat saját magad megoldani, addig nem tud beavatkozni. Csodálatos a helyzetünk; az, hogy átadhatjuk Neki a gondjainkat.
Legnagyobb ellenséged a test. A test és a természetes emberi gondolkodás korlátoz a képességeidben. A körülményekre nézel, a hatásokra, problémákra, gondokra, próbákra, viharokra, a szélre; és azt mondod: „Nem megy!” A kétel­kedés, a test, az érzékek és az ördög nyelve ez a „Nem tudom; nem vagyok rá képes; nincs erőm; nincs lehetőségem.” De a hit nyelve más: „Mindenre képes vagyok Általa, mert Ő megerősít engem!” Pál írt erről az egyik gyülekezetnek.
Most talán azt mondod: „Na igen, de Pál apostol volt!” Igen, apostol volt, de ez nem azt jelenti, hogy több ereje volt, mint nekünk. Az apostolság nem adott neki különleges erőt. A prédikátoroknak nincs feltétlenül több forrásuk, mint másoknak. Van egy szolgálatuk és egy kenet rajtuk, ami által betöltik a szolgá­latot. De ugyanúgy szembe kell nézniük az élet viharaival, mint minden közön­séges hívőnek.