2012. június 25., hétfő

Kenneth Hagin - Bibliai hit - A hittel összhangban lévő cselekedet 7.


Pál így írt: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.” Nem azt mondta, hogy minden dolgot megtehet, mert apostol, hanem azt, hogy „Krisztusban” mindenre van érje. Te is Őbenne vagy, éppen úgy, mint Pál. 2 Korinthus 5,17: „Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek el­múltak, ímé újjá lett minden.” Te új teremtés vagy Krisztusban. Krisztus nem­csak Pálé volt, Ő a tiéd is. A hit nyelve azt mondja: „Mindent megtehetek Őbenne! Az én Atyám megerősít engem! Nem győznek le, nem szenvedek ve­reséget. Ha egy természetes erő megtámad, nem tud legyőzni, mert nincs annyi természetes erő az egész világon, ami le tudná győzni Őt, Aki a bensőmben la­kik.”
„Nagyobb az, Aki bennetek van, mint az, aki e világban van.” A ti erős vára­tok belül van. Megtanultam, hogyan kell munkára indítani a „nagyobb” sze­mélyt. Megtanultam, hogyan kell Őt arra ösztönözni, hogy munkálkodjon ben­nem. Istentől születtem és része vagyok az Ő szeretetének, ezen felül pedig él bennem az Ő Szelleme; az, aki feltámasztotta Jézust a halálból. Bennem van Isten bölcsessége, ereje és képessége. Gyakorlom, hogy ez a bölcsesség ve­zesse az intellektusomat. Engedem, hogy Ő vezérelje az elmémet és Ő szóljon az ajkaimon keresztül. Bátor vagyok és Isten gondolatait gondolom Őutána. Bátor vagyok és szólok az én ősi ellenségem jelenlétében: Isten az én erőm!
A 23. zsoltárt nekünk írták: „Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt.,” Hála Istennek, Ő az én életem erőssége! Ugyan kitől féljek? Nagyobb az, Aki bennem van, mint az, aki e világban van. Isten nagyobbá tett engem az ellensé­geimnél. Isten megadja, hogy lábamat a gyengeség, a félelem és a bizonytalan­ság nyakára tehessem. Felállók és kijelentem, hogy aki hisz Őbenne, az nem szégyenül meg. Nem szégyenülhetek meg! Isten ereje az enyém! Nem a ma­gam erejében bízom, hiszen a Biblia egy szóval sem beszél arról, hogy én erős volnék. Pál azt írta az efézusi gyülekezetnek, hogy Isten az ő erőssége.
Néhány ember bizonyságot tesz és mindenkit megkér, imádkozzanak érte; a többiek imádkozzanak, hogy ő a végsőkig kitarthasson. De Isten nem ilyen ki­tartást kíván tőled! Ő azt akarja, hogy te szabadon mozogj, és hagyd, hogy Ő cselekedjen. Burkolózzatok mindnyájan Isten ígéreteibe!
1937-ben a kormány egy vezetéket akart fölszereltetni Ohio állam egyik váro­sában. 200 ember tartotta, hogy egy acéloszlophoz rögzítse, de a vezeték hirte­len fölvágódott a levegőbe, és akik rákapaszkodtak, felrepültek. A legtöbben azonnal leestek, összetörték kezüket, lábukat, és néhányan meg is haltak. Egy ember volt csak, aki megkapaszkodott, és látszott, hogy fönnmarad. Az embe­rek pánikba estek, mert tudták, bármelyik pillanatban lezuhanhat és minden csontját összetörheti. De ő csak lógott és kapaszkodott. Egy és háromnegyed óra telt el, amíg vissza tudták húzni a vezetéket a helyére. Miután rögzítették, levették ezt az embert is. Már ott várta a mentő, hogy kórházba vigye, de ő azt mondta, teljesen jól van. Kérdezték, hogyan tudott kitartani, mire azt felelte, rájött, hogy mintegy 4 lábnyi kötele van, és így egyik kezével kapaszkodott, a másikkal pedig a dereka köré csavarta a kötelet, és az megtartotta őt. Szabadon lebegett, élvezte a tájat, mialatt mindenki más halálra rémült miatta. Hány em­berrel megtörténik, hogy megpróbál kitartani, de kimerül, és sokan leesnek, holott csak arra lenne szükség, hogy magukra tekerjék Isten ígéreteit és szaba­don lebegjenek! Még élvezhetnék is a tájat.
Fiatal baptista voltam, amikor hallottam a következő történetet: Egy ember ballagott a vasúti töltésen, csomagjával a hátán. Egyszer csak beleütközött egy csapatnyi munkásba, akik épp a síneket javították. Úgy gondolta, biztosan le­parancsolják majd onnan, ezért elővette a jegyét és megmutatta. De a főnökük hajthatatlan volt. Azt mondta, hogy a töltésen járni még vonatjeggyel is tilos. Sok ember van hasonló helyzetben. A vágány jó, de nem kellene gyalogolniuk, és a csomagot sem kellene cipelniük. „Minden gondotokat Őreá vessétek, mert Néki gondja van reátok.” Isten ereje az enyém, Isten képessége az enyém. Ez a hit beszéde; az annak megfelelő cselekedet pedig az Isten Igéje alapján való cselekedet. Ha ezt teszed, az Úr maga indul el, hogy munkálkodjon érdeked­ben.