2012. június 21., csütörtök

Marilyn Hickey - A Szent Szellem gyümölcse 5.


Békesség – hit

A békesség gyümölcse a hit ajándékával együtt mindig győzelmet arat. Emlékszel arra, amikor Jézus azt parancsolta a szélnek és a hullámoknak: „Csönd, nyugodjatok le”? A vihar azonnal lecsendesedett, és békesség töltötte be a helyet. Ugyanígy, amikor látod a hit moz­gását, a szellemedbe békesség költözik.


A reménység Istene pedig töltsön be titeket minden örömmel és békességgel a hivésben, hogy bővölködjetek a reménységben a Szent Szellem ereje által.
– Róma 15:13


A békesség, amely a Szellem gyümölcse, az elme és a szív nyugalmi állapotát jelenti, amelyből a körülmények nem tudják kimozdítani. A Szellem békessége megvédi a szívünket és az elménket, elűzi a félelmet és a szorongást; elégedett szívet és tiszta elmét eredményez:


Akinek szíve rád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Benned bízik.
– Ézsaiás 26:3


Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Isten békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.
– Filippi 4:6–7


A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető...Az igazság gyümölcse pedig békességben vettetik azoknak, akik békességesen munkálkodnak.
– Jakab 3:17–18


Amikor azonban nem hitből cselekszel, akkor a félelem erőt vehet rajtad, mert a félelem a hit ellentéte. Amikor félünk, akkor nehéz gyakorolni a hitünket. Isten, aki hit által cselekszik, nem tud munkálkodni az érdekünkben. Nem csoda, hogy annyi ember szereti hallani a hitről szóló tanításokat, mert azok békességet hoznak a szívükbe:


Békességet hagyok nektek; az én békességemet adom nektek: nem úgy adom én nektek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!
– János 14:27


Alapvetően három fajta hit van. A Róma 12:3 beszél az első fajtáról: mindenki úgy születik, hogy van egy bizonyos mértékű Istentől származó hite az üdvösséghez. Másodszor, Isten Igéjének hallgatása növeli a hitet. Harmadszor pedig van a hit ajándéka is különleges helyzetekre. Ha valaha voltál már krízis helyzetben, amikor használtad a hited arra, hogy választ kapj, akkor már megtapasztaltad ezt a fajta hitet. Nem készültél rá; úgy tűnt, hogy egyszerűen csak belepottyant a szívedbe.
Ha hitben élsz, akkor békességben élsz. Az Isten Igéjébe vetett hit békességet hoz az adott helyzetben. A békesség betölti az életed és kiárad a körülötted levő emberekre is.