2011. február 17., csütörtök

Online petíció

Az alábbiakban szeretnénk felhívni a figyelmedet az „European Coalition for Israel – Európai Koalíció Izraelért” (www.ec4i.org) szervezet „Learn from history – Tanuljunk a történelemből” kampányának aktuális felhívására!

A szervezetet több európai, Izrael-barát keresztény szervezet alapította Brüsszelben kimondottan azzal a céllal, hogy felhívják az Európai Unió döntéshozóinak és az európai politikusoknak a figyelmét a növekvő antiszemitizmus és Izrael ellenesség veszélyeire. A szervezet a Hit Gyülekezetét kérte meg arra, hogy Magyarországon is szerezzen támogatókat a következő nemes célnak:

Segíts időben megállítani az antiszemitizmust! Írd alá a petíciónkat, hogy ezzel is erősítsd az EU harcát az antiszemitizmussal szemben!

A petícióban (amely angol nyelvű) a következő adatokat kell majd kitölteni:

  • keresztnév
  • vezetéknév
  • e-mail cím
  • és be kell írni az "Enter the code below" mező melletti kódot a mezőbe

Az űrlapot a "Submit" gomb lenyomásával lehet beküldeni!

Kattints ide a petíció kitöltéséhez!

Az eredetileg 2011. január 25-én átadni kívánt petíció a szervezőknek a Hit Gyülekezetéhez eljuttatott hivatalos értesítése szerint egészen február végéig aláírható, mivel az átadásra csak 2011. március elején fog sor kerülni!

A petíció magyar fordítása a következő:

Segíts időben megállítani az antiszemitizmust!

Írd alá a petíciót, hogy segítsd az EU-t az antiszemitizmus ellen folytatott küzdelmében!

Mi, az Európai Unió tagállamainak a világ különböző részein élő állampolgárai és aggódó magánszemélyek aggodalmunkat kívánjuk kifejezni az Európában tapasztalható növekvő antiszemitizmus miatt.

A holokauszt áldozatairól való január 27-ei megemlékezésünk kapcsán szeretnénk tájékoztatást nyújtani azzal kapcsolatban, hogy ma, 66 évvel az auschwitz-i haláltábor felszabadítása után a zsidó emberek sok európai nagyvárosban arra kényszerülnek, hogy elrejtsék vallási identitásukat az erőszaktól és megfélemlítéstől való rettegés miatt. Más európai nagyvárosokat pedig elhagynak attól való félelmükben, hogy célpontokká és bűnbakokká válnak a Közel-Keleten zajló konfliktusnak köszönhetően.

Mi, alulírottak, kérjük az Európai Unió vezetőit, hogy konkrét intézkedéseket hozzanak az antiszemitizmus terjedésének időben való megállítása érdekében.

Tudva azt, hogy Európa a holokauszt hamvain épült újjá és alapító atyáink esküvel kötelezték el magukat, hogy “soha még egyszer” nem ismétlik meg ezt az emberiség elleni bűntettet, sürgetőleg kérjük fel az Európai Bizottságot arra, hogy egyértelműen jelölje meg az antiszemitizmust, mint a Jogérvényesülés, Alapvető jogok és Uniós Polgárság Európai Megbízottja felelősségének egyik kiemelt területét.

Köszönjük támogatásodat! Kérjük, hogy juttasd el ezt a felhívást a célokkal egyetértő ismerőseidnek is!

dr. Mészáros István
Hit Gyülekezete
országos vezetőségi tag