2011. február 26., szombat

D.Prince: Róma levél 8. fejezet 6. rész

Fil. 3: 10-12. - Hogy megismerjem Őt, és az Ő feltámadásának erejét, és az Ő szenvedéseiben való részesülésemet, hasonlóvá lévén az ő halálához; Ha valami módon eljuthatnék a halottak feltámadására. Nem mondom, hogy már elértem, vagy hogy már tökéletes volnék; hanem igyekezem, hogy el is érjem, amiért meg is ragadott engem a Krisztus Jézus.

Pál nemcsak Jézus hatalmából, hanem szenvedéséből is részesülni akart. Ha Jézusnak szenvednie kell, akkor nekem is ott kell lennem. Az óemberem valóban tapasztalja meg a halált, annak érdekében kell szenvedni, hogy mindenképp eljuthassak a halálból való feltámadásra. Pál a test feltámadásra igyekezett, mert itt teljesedik be a megváltás.

Fil. 3: 20-21. - Mert a mi országunk mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk; Ki elváltoztatja a mi nyomorúságos testünket, hogy hasonló legyen az Ő dicsőséges testéhez, amaz Ő hatalmas munkája szerint, mely által maga alá is vethet mindeneket.

Sóvárogva várod az üdvözítőt? Amikor Jézus visszajön, a testünk megváltozik és hasonlóvá válik Krisztus testéhez.

Máté 19: 28. - Jézus pedig mondta nékik: Bizony mondom néktek, hogy ti, akik követtetek engem, az újjászületéskor, amikor az embernek Fia beül az ő dicsőségének királyi székébe, ti is beültök majd tizenkét királyi székbe, és ítélitek az Izrael tizenkét nemzetségét.

Ez lesz a teremtett világ megváltása.

Máté 24: 8. - Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.

Egy új korszak fog ekkor megszületni.

Lukács 21: 28. - Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok.

Itt is a teremtett világ megváltásáról van szó. Imádkoznunk kell ezért a célért és látnunk kell a jó jövőt.

8: 26-27. - Hasonlatosképpen pedig a Szellem is segítségére van a mi erőtlenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, amint kellene, nem tudjuk; de maga a Szellem esedezik mi érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Szellem gondolata, mert Isten szerint esedezik a szentekért.

Engedjük, hogy sokat imádkozzon bennünk a Szent Szellem. Engedjük át imáinkban a kormányt a Szent Szellemnek és imádkozzunk nyelveken. Az erőtlenség azt jelenti, hogy az értelmünk és az érzelmeink nem elegendőek ahhoz, hogy válaszoljunk erre a kihívásra. Együtt kell nyögnünk a teremtett világgal, csak nem tudjuk hogyan kell. Gyakran nem tudjuk miért és hogyan imádkozzunk, vagy ha tudjuk is, nem tudjuk igazán szívünkön viselni azt a kérdést. De a Szent Szellem eljön és kezébe veszi a dolgokat. A Szent Szellem soha nem alszik benned, soha nem jön zavarba, mindig tudja hogyan kell szembenézni a helyzettel, és mindig elmondja a megfelelő imádságot.

8: 28-30. - Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van, mint akik az ő végzése szerint hivatalosak. Mert akiket eleve ismert, eleve el is rendelte, hogy azok az ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek, hogy ő legyen elsőszülött sok atyafi között. Akiket pedig eleve elrendelt, azokat el is hívta; és akiket elhívott, azokat meg is igazította; akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.

Csak azok mondhatják el, hogy minden a javukra válik, akik szeretik Istent, akiket Isten elhívott és akik Isten céljai szerint járnak. Ha szereted Istent és Ő elhívott téged, de nem az Ő céljai szerint jársz, akkor Isten tesz valamit, hogy megállítson téged. Ez is a te javadat szolgálja, még akkor is, ha ez nem látszik. Amikor Isten gyermekei letérnek az útról, akkor Isten akadályokat állít eléjük, melyeken nem képesek áthatolni. De az az ideális, ha őszintén és hitben járunk Isten céljaiban, amire Isten elhívott minket, utána teljesen mindegy, hogy mi történik, lehet hogy katasztrófának látszik, tudjuk, hogy Isten a mi javunkért engedte meg. A biztonságérzet valódi alapja Isten örökkévaló tervének megértése. Az első dolog amit meg kell értenünk, hogy ez nem belőlünk fakad, hanem Istentől származik és Isten soha nem kezdett bele olyasmibe, amit ne lenne képes befejezni. Nem arra vagyunk eleve elrendelve, hogy üdvözüljünk, hanem arra, hogy hasonlókká legyünk Jézus Krisztushoz.

Az első állomás Isten programjában, hogy Isten már eleve ismert bennünket.

I. Péter 1: 1-2. - Péter, Jézus Krisztusnak apostola, a Pontusban, Galátziában, Kappadóciában, Ázsiában és Bithiniában elszéledt jövevényeknek, Akik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Szellem megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen.

Nem tudatlanságban cselekszik, nem kísérletezik, hanem előre tud minket. Tudja hogyan kell bánni velünk, hogyan tudja véghezvinni a ránk vonatkozó tervét. Még mielőtt Isten teremtett volna bármit is, már ismert minket.