2011. február 21., hétfő

Kenneth Hagin: Cselekedni az igazság alapján

Szenteld meg őket a Te igazságoddal: A Te Igéd igazság. JÁNOS 17,17.

Az élet viharai mindannyiunkat elérnek. Ha nem tudod, hogyan kell cselekedned az Ige alapján, az élet válságos helyzeteiben bajba kerülhetsz.
Nem számít, hogy milyen nehézséggel nézel szembe, Isten Igéjében megvan a segítség számodra. Isten Igéjében van a válasz a problémára. Tudakold meg, mit mond az Ige a te helyzeteddel kapcsolatban, azután cselekedj a megismert igazság alapján!

Akkor, ha valaki megkérdezi tőled: „Tehetünk bármit is ebben a helyzetben?” Te nyugodtan mosolyogva azt mondod: „A Biblia megismert igazsága alapján fogunk cselekedni.” Sok ember ért egyet elvben azzal, hogy a Biblia igaz, de ez nem elég. Cselekednünk kell a Biblia igazsága alapján! Ha tudod, hogy Isten Igéje igaz, és aszerint cselekszel is, akkor valósággá válik az életedben. Kiváltja Isten beavatkozását az életedben.

Megvallás: Isten Igéje az igazság, én Isten Igéjének az igazsága alapján cselekszem. Az 1János 4,4 • a Máté 6,25–34 • a Zsidó 13,5–6 • a Filippi 4,19 • a Máté 8,17 és az 1Péter 2,24 igazságának alapján cselekszem. Az összes „Őbenne”-Igéknek az igazsága alapján cselekszem. Ezen igazságok alapján cselekszem, ezért valósággá válnak az életemben.