2011. február 9., szerda

Kenneth Hagin: Örökség által

Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképpen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által, akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette, aki az Ő dicsőségének visszatükröződése, és az Ő valóságának képmása, aki hatalma szavával fenntartja a mindenséget, aki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a Magasságban, annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, amennyivel különb nevet örökölt azoknál. ZSIDÓ 1,1–4.

Fel sem foghatjuk, milyen óriási erő és hatalom van Jézus nevében, ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy ezt a nevet Ő örökölte Istentől, a Teremtőtől. Jézus Isten dicsőségének a visszatükröződése. Jézus Isten valóságának a képmása — Istennek, magának az Atyának a kisugárzása. Jézus az örököse mindennek. Jézus a nevét is örökségül kapta. Nevének nagyságát úgy örökölte az Atyától.

Így a nevének ereje csak Isten erejével mérhető. Minden hívő örökölte azt a törvényes jogot, hogy használja Jézus nevét!

Megvallás: Tudom, hogy Jézus nevében benne van a Teremtő Isten ereje és hatalma! Tudom, hogy a Jézus nevében levő erőt csak Isten erejével lehet mérni. És tudom, hogy nekem törvényes jogom van arra, hogy használjam ezt a nevet.