2011. február 16., szerda

Kenneth Hagin: Átruházva

És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az Evangéliumot minden teremtésnek. …Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és azok meggyógyulnak. MÁRK 16,15. 17. 18.

Jézus átruházta a nevében lévő erőt és hatalmat azokra, „akik hisznek”. Akadnak, akik ezt a szellemi hatalmat prédikátorokra korlátozzák, akiket hatalmasan használ Isten. Ez az igerész azonban nemcsak az evangélistákról, a pásztorokról vagy más szolgálókról beszél — Krisztus egész Testéről beszél: a hívőkről.

A hatalom Jézus nevébe van befektetve. Ezzel a hatalommal pedig az Úr Jézus Krisztus földi egyháza van felruházva. Páran már mertük használni ezt a hatalmat néha-néha, de tartósan még egyikünk sem maradt meg ebben úgy, ahogy azt Isten szeretné.

Én teljesen bizonyos vagyok benne, hogy ezekben az utolsó napokban, mielőtt Jézus visszajön, hívők hatalmas tömegei tanulják meg, hogyan éljenek mindazzal, ami már az övék Jézus nevében — abban a névben, amely minden név felett való!

Megvallás: Én hívő vagyok. Ezért engem a Márk 16,17 és 18-ban leírt jelek követnek. Megtanulok élni azzal a névvel, ami megillet engem — azzal a névvel, amely minden név felett való.