2011. február 13., vasárnap

Hack Péter: Legyél résen! (részlet)

Nagyon kell figyelni, hogy nem szabad a sátán képességeit lebecsülni. Nálunk erősebb. De a bennünk lakozó Krisztusnál nem! Ezért 100%-ig Krisztusban kell lennünk. A sátán tudja a gyenge pontunkat. Jobban ismer, mint mi magunkat. A sátán alapvető érdeke, hogy személy szerint minden keresztény elbukjon. Nemcsak globális, hanem individuális céljai is vannak. Szökött „fegyencek” vagyunk számára, a körözöttek listáján vagyunk. A bűn szolgái voltunk. Egy keresztény a sátán szemében szökött rabszolga. Valamikor elkötelezted magad mellette a bűnökkel. El akar kapni és újra meg akar szerezni téged. Komoly erőfeszítéseket tesz a sátán, hogy egyenként levadássza a keresztényeket. Pl. fejfájással, egyébbel hazavitet téged a gyülekezetből, pont akkor, amikor olyan dologért imádkoznak a vezetők, amire szükséged lenne. A sátán szellemi lény, a szellemi terveket előre tudja. De a nyelveken szólást nem érti. Ez egy biztos dolog! Tuti, hogy nem tudja lefülelni. A nyelveken szólás által titkos dolgokért imádkozol. Az ördög tervei így meghiúsíthatóak.

Pl. gyülekezet előtt nyomás jön rád: „Menj haza”. Pont most. És utána viszont nagy áldás az alkalom, egy szabadulás. A démonok hamarabb érzik, hogy szabadító összejövetel lesz. Lehet, hogy ezek előtt nagyobb angyali támogatás van. A démonok kikövetkeztetik, és erre reagálnak. Fokozzák a nyomást. Ne engedd, hogy a sátán kilökjön az áldásból. Pl. ha valakit eltiltanak a szülők valakitől, és utána együtt látják őket: „De csak együtt imádkoztunk”, ez engedetlenség.

Ahhoz, hogy Isten akaratába bekerülj, sokszor csak 10-15 percet kellett volna még várnod. A sátán is tudja és növeli a nyomást. Amikor nyomás alá kerülsz, az nem az érzelmeidből, vagy más emberből fakad. Figyelni kell!!! Nyomás alatt kik felé vagy kritikus, vagy kire neheztelsz. Arra az emberre figyelj. Tudod, a sátán diabolosz. Akiken keresztül az életdere a legnagyobb áldás jön, azokat a kapcsolatokat akarja lerombolni. És ezt akarja létrehozni: „Bizony nem úgy van, ahogy a pásztor mondja”.

Nem lehet heti 1-2 alkalommal meglenni. Azok vannak a legjobban, akik a legtöbb alkalmon ott vannak. A tiszta, szimpla imaalkalmak is nagyon fontosak. Egyedülállóknak nagyon veszélyes heti egyszer alkalomra járni, mert nagy a világ nyomása.