2017. március 10., péntek

Michael L. Brown - Menj, és többé ne kövess el bűnt - Szentségre hívás 15.

15. A bűn a bűnöst az ördög, a démonok és a világ oldalára löki

Egy rettenetes háború dúl a nap minden órájában. A sötétség erői támadnak mindent, ami jó az univerzumban, keresve, hogy lophassanak, ölhessenek, rombolhassanak. Az ördög és a démonok akkor boldogok ha fájdalmat okozhatnak. Gyönyörködnek a bántalmazott, megerőszakolt gyermek sikolyában és gyönyörűség látniuk a megtört szívek könnyeit egy fiatal ember temetésén, aki egy utcai lövöldözésben halt meg. Ebben a pillanatban is, démoni szellemek késztetnek egy börtönőrt, hogy kegyetlenül kínozzon egy testvérünket vagy nővérünket Jézusban. Ebben a percben is, az ördög épp létrehoz egy hamis vallást, hogy újabb emberi lelkeket vihessen a pokolba. Ebben a percben is, a Sátán ügynökei keresnek egy négy gyermekes anyát, hogy végzetes betegséggel sújthassák. Mikor bűnözünk, a pokol erőihez csatlakozunk és az ördög cinkosaivá válunk. Milyen szörnyű gondolat!

A jelen világrend szemben áll Istennel. (Ján 15:19 ; 2 Kor.4:4), és amikor bűnözünk, a világ oldalára állunk, szinte részévé válunk a tömegnek, akik az kiabálták: "feszítsd meg!" A világ minden nap a csábítás erejét közvetíti, felhasználva minden lehetséges eszközt, hogy az emberek figyelmét elfordítsa az Úrtól. De amikor bűnözünk a világ tömegéhez csatlakozunk, segítjük táplálni az istentelen tüzet, ami ott ég. Behódolunk egy erotikus kép vonzásának, leborulunk a testi siker bálványa előtt, a szórakoztatás istenét imádjuk, és legalábbis addig amíg bűn követünk el, démonokkal vagyunk közösségben. Ők hívtak minket és mi figyelni kezdtünk a hívásukra. Meghívtak a partijukra és mi elfogadtuk a meghívást. És mikor az ördög partiján veszünk részt (sajnálom de a bűnözés ezt jelenti) és a világ barátjaivá válunk, Jakab azt mondja, hogy még valami történik: Isten ellenségei leszünk (Jak. 4:4) amely a következő okhoz vezet, hogy miért ne bűnözzünk:

16. A bűn szembeállítja a bűnöst Istennel, az egyházzal, a szentséggel, az élettel, az áldással és a győzelemmel

Nincs semlegesség ha szellemi dolgokról beszélünk, Jézus világosan beszél erről: "Aki velem nincsen, ellenem van; és a ki velem nem gyűjt, tékozol." (Mát.12:30) Mindig, ha engedetlen vagyok, nem csak vétkezem Isten ellen (Zsolt 51:4) de valóságosan szembe fordulok Vele. És mikor szembefordulok Vele, szembefordulok mindennel ami számára fontos, ez jelenti az Ő népét, (az egyház a szellemi családom) és az Ő lényegével: jóság, tisztaság, áldás, élet, béke, öröm. Ilyenkor a Szent Szellem ellen dogozom, szembeszegülök a szolgáló angyalokkal és megnehezítem hívő társaim életét. A bűn egy aktív, agresszív erő!

Pál írta, hogy egy kis kovász az egész tésztát megkeleszti (1 Kor :5;6 ; Gal 5:9) és az Ige elmondja nekünk, hogy egy ember bűne, Ákán a Józsué 7-ben, 36 izraelita halálát okozta, mivel az ő vétke meggátolta az Urat, hogy harcba menjen népéért. Egy ellenség volt Isten saját táborában! Bár titokban bűnözött, és a vezetők semmit nem tudtak erről - ez azt jelenti, hogy a mi titkos bűneinknek nyilvános következményei is lehetnek. Ez komoly szellemi tanulság, barátom!

Legközelebb , ha kísért a pletykálás, kéjvágy, kritizálás, hogy hazudj, vagy, hogy megtagadd az Urat, gondolj arra, hogy abban a percben valaki talán imádkozik érted, Isten trónja elé emeli a nevedet és kéri rád az Atya erejét és áldását, ösztönözve Őt, hogy öntse ki rád kegyelmét. Szembe akarsz szállni azzal a szenttel, aki épp közbenjár a lelkedért, és ellenállni az Úrnak aki kész megáldani és megerősíteni téged? Biztosan nem!

Ezekben a napokban is, Isten népe szerte a világon áldozatul adja önmagát az elveszettekért, leteszik az életüket másokért, hogy megtérhessenek, nemet mondva mindenféle nyomásnak és kísértésnek. De mivel egy test vagyunk, mikor bűnt követsz el, ellenük dolgozol! Biztos, hogy te és én jobban is tudjuk ezt csinálni. Biztosan tudunk úgy járni, hogy többé nem vétkezünk.

Fordította: Korányi Tamás