2012. május 2., szerda

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Hat nagy akadály a hit útjában 7.


A hatodik akadály, ha nem értjük, hogy megvallásunkhoz ragaszkodnunk kell. A Zsidó 4,14 azt mondja: „ragaszkodjunk vallásunkhoz [megvallásunkhoz]”. Hitünk együtt mozog a megvallásunkkal. A Róma 10,10-ben is ez áll: „Szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.” Jézus így szól a Márk 11,23-ban: „Ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe, és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond megtörténik, meglesz néki, amit mondott.”
Amikor St. Louisban prédikáltam, egy fiatal szolgáló-testvér keresett meg: „32 éves vagyok - mondta -, és az orvosok azt állítják, nem lehet gyermekünk. Eljönnél hozzánk, és imádkoznál a feleségemmel és velem?” Igent mondtam. Beszélgetés közben a felesége megígérte, hogy meg fogja vallani, hogy gyer­mekük lesz. Nem azt fogja vallani, hogy szeretné, ha lenne, hanem azt, hogy lesz. 12 hónappal később kaptam tőlük levelet, amelyben megírták, hogy egy nagyon kedves kislányuk született. Csak arra volt szükségük, hogy Isten Igéje alapján cselekedjenek.
Hitünk megvallásunkkal méretik meg. Hasznosságunk az Úrban is a megvallásunkkal méretik meg. Előbb vagy utóbb azokká válunk, amit magunkról megvallunk. Ha a szív és az ajkak megvallása harmóniába kerül, akkor nagyon hatékonyak lesznek az imáink. Sokan a rossz megvallás miatt kerülnek nehéz helyzetbe. Arról beszélnek, hogy gyengék és sikertelenek, és valóban le is süllyednek a megvallásuk szintjére. Létezik egy szellemi törvény, amely Jézus ajkairól hangzott el a Márk 15,23-24-ben, abban az Igében, amelyet éppen az előbb idéztem; tehát, hogy a megvallásunk uralkodik rajtunk. Az vagy, amit magadról mondasz. A vérfolyásos asszony, akinek történetét a Márk 5,28-ban találjuk, így szólt: „Ha csak a ruháit illethetem is, meggyógyulok.” Jézus erre így felelt: „Leányom, a te hited megtartott [meggyógyított] téged. Eredj el bé­kével, és gyógyulj meg a te bajodból.” Ez az asszony tehát megvallotta azt, amiben hitt; és amit mondott, be is következett.