2012. május 14., hétfő

A Hit cselekszik - 1% adó


2012. május 20-a az alkalmazottak, nyugdíjasok, diákok, GYES-en lévők, nem vállalkozók, nem ÁFA-sok adóbevallásának ideje. Idén is minden adózó eldöntheti, hová irányítja az előző évre már befizetett személyi jövedelemadóját. Így Ön is rendelkezhet személyi jövedelemadója 1+1 %-áról külön egy alapítvány és külön egy egyház számára. 

Egyházunk 2011-ben mintegy 200 millió Ft értékben nyújtott segítséget a rászorulóknak A Hit Gyülekezete segélyszervezete ahatáron innen és túl is megtalálta a rászorulókat. A nagy hidegre való tekintettela Hit Gyülekezete és szeretetszolgálata idén is - együttműködve a helyi önkormányzatokkal - az egész ország területén segítséget nyújtott a hideg által veszélyeztetett embereknek. Az egyház a vészhelyzetre tartalékolt készleteit felszabadítva tízezer fő részére biztosított meleg ruhaneműt, lábbelit, pokrócokat. A segítők ezen kívül napi ezer adag ételt és teát osztottak szét.
Egyházunk lelkészei börtönmisszióban és drogprevencióban segítik a lecsúszott, bajba került honfitársainkat, illetve a világ több kontinensén hirdetik az evangéliumot.
Vidám Vasárnap élő közvetítéseiben Németh Sándor igehirdetése több százezer magyar ember számára biztosít lelki táplálékot. A Hit Gyülekezete kiterjedt oktatási és nevelési tevékenységet is folytat. Államilag elismert országos közoktatási intézményrendszerében (3 óvoda, 5 általános iskola és gimnázium) közel 4000 fiatal tanul a keresztény erkölcsiség normáinak megfelelően. Az országos tanulmányi felmérésekben ezek az intézmények folyamatosan az élbolyban szerepelnek. Az egyház mesterdiplomát adó főiskolája, a Szent Pál Akadémia az ország második legnagyobb létszámú teológiai intézménye.
Kérjük Önt, hogy személyi jövedelemadója egyházak számára felajánlható 1%-ával támogassa a Hit Gyülekezetét, a másik,alapítványok számára felajánlható 1%-kal, pedig a Hit és Erkölcs Kulturális Alapítványt.
Hit Gyülekezete technikai száma:0279 
Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány adószáma: 19012164-1-42