2012. május 4., péntek

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Az Isten szerinti hit 1.


Márk 11,12-14
És másnap, mikor Bethániából kimentek, megéhezett. És meglátván messziről egy fügefát, amely leveles volt, odament, ha talán találna valamit rajta: de odaérvén ahhoz, levélnél egyebet semmit sem ta­lált; mert nem volt fügeérésnek ideje. Akkor felelvén Jézus, mondta a fügefának: „Soha örökké ne egyék rólad gyümölcsöt senki!” És hallották az ő tanítványai.
A Márk 11, 20-24 pedig folytatja: „Reggel pedig, amikor mellette mentek el, látták, hogy a fügefa gyökerestől kiszáradt. És Péter visszaemlékezvén, mondta néki: Mester, nézd, a fügefa, amelyet megátkoztál, gyökerestől kiszáradott. És Jézus felelvén, mondta nékik: Legyen hitetek Istenben! Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meg­lesz néki, amit mondott. Azért mondom néktek: Amit könyörgéstekben kértek, higyjétek, hogy mindazt megnyeritek, és meglesz néktek.”
Figyeljünk most csak arra a mondatra, hogy „Legyen hitetek Istenben!” Vagy ahogy a magyarázó fordításban áll: „Legyen néktek az Isten hite!” Illetve, ahogy a görögben áll: „Legyen Isten szerinti hited!” Jézus bemutatta, hogy Ne­ki Isten szerinti hite van. Észrevette a leveles fügefát, és közelebb ment, hogy megnézze, mert a fügeérés ideje még nem jött el. „Miért keresett fügét - kér­dezheti erre valaki -, ha nem volt itt a fügeérés ideje?” De azon az égövön, ahol a fügefák megtartják leveleiket, általában megtartják a gyümölcsöt (fügét) is. Megvizsgálta a fát, és azt mondta neki: „Soha örökké ne egyék rólad gyü­mölcsöt senki!” Másnap látták, hogy a fügefa gyökerestől kiszáradt. Péter így szólt hozzá: „Mester a fügefa, amelyet megátkoztál, elszáradt.” Mire egy rend­kívül meghökkentő választ kapott: „Legyen hitetek Istenben!” [Legyen Isten szerinti hitetek] Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hi­szi, hogy amit mond, megtörténik, meglesz néki, amit mondott.”
Jézus meghatározza, leírja nekünk az Isten szerint való hitet. Az Isten szerinti hit olyan hit, hogy valaki hisz valamit a szívében, azt kimondja a szájával, és amit kimondott, megvalósul. Jézus bemutatta, hogy Neki ilyen hite van. Azt mondta a fának: „Soha örökké ne egyék rólad gyümölcsöt senki.” Ez a hit szó­lította életre a világot.
A Zsidó 11,3-ban ez áll: „Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő.” Mit csinált Isten? Hit­te, hogy amit mond, megtörténik. Kimondta, hogy legyen Föld; és az meglett. Életre szólította a növény- és állatvilágot. Életre szólította az egeket és a Föl­det, a Holdat, a Napot, a világmindenséget. Egyszerűen kimondta, és megtör­tént. Ez az Isten szerinti hit. Hitte, hogy amit mond, az megtörténik, és úgy lett.
Jézus bemutatta, hogy Ő rendelkezik ezzel a fajta hittel, és azt mondta, hogy a tanítványoknak is meglehet ugyanez: hisznek a szívükkel, kimondják a szájuk­kal, és amit hisznek, bekövetkezik. Most azt mondod: „Én is akarom, és imád­kozom, hogy Isten adja meg nekem ezt a fajta hitet.” Imádkozol? Csak az idő­det vesztegeted, hiszen már megvan. Minden hívőnek Isten szerinti hit adatott.