2012. május 1., kedd

John G. Lake: Kalandok Istennel 19.


Elhoztak egy bizonyos Mrs. McDonaldot a Gyógytermekbe. A tüdőbaj annyira elsorvasztotta, hogy alig nyomott többet harminc kilónál. Az állapota olyan rohamosan kezdett javulni, hogy naponta majdnem fél kilóval gyarapodott!
Eljött az Isteni Gyógyulás összejövetelünkre, és nyilvános bizonyságot tett a gyógyulásáról.
Egy órával később felhívott telefonon: „Olyan boldog vagyok - mindenkinek tudnia kell róla! Egész hazáig gyalogoltam, begyújtottam két sütőt, és most vacsorát készítek - erre több mint egy évig képtelen voltam!”

Egy tizenkét éves fiú gerinctuberkulózisban szenvedett. A betegsége olyan súlyos volt, hogy éjjel-nappal acélmellényt kellett viselnie. Néhány napra elhozták a Gyógytermekbe, hogy imában részesüljön.
Tíz napnál is kevesebb idő alatt az állapota annyit javult, hogy már egyáltalán nem használta a mellényt. A vállai kiegyenesedtek, a gerincoszlopa megerősödött, és a fiú hazatért rosaliai otthonába, dicsérve Istent azért, hogy 1919 márciusában a városunkban megmutatta: még mindig Jézus Krisztus a Gyógyító!

A Cape Colony-beli Cookhouse-ban élt tíz testvér, a Watson fivérek - üdvösséget nyert és Szent Szellemmel megkeresztelt férfiak.
Amikor összejövetelt vezettem az egyikük otthonában, a Szellem leszállt a család legfiatalabb tagjára. Felállt, és láttuk, hogy egy színielőadásra készül. Teljesen a Szent Szellem hatalma alá került. Természetes szinten tudatában sem volt annak, hogy mi zajlik körülötte.
Egyszer csak Isten Szelleme rázuhant egy másik testvérre is, majd egy harmadikra, és így tovább, míg mind a tízen ugyanannak a színdarabnak a szereplőivé váltak.
Ott ültünk órákon át, és szájtátva néztük a tökéletes ötfelvonásos drámát, amelyben azt adták elő, hogy mit tett Isten az emberiséggel a világtörténelem során.
Akkor este olyan mély istenfélelemmel távoztam onnan, hogy utána hetekig nagyon érzékenyen követtem az Urat.

Ha egy keresztény úgy él, hogy a szívében nem lakik ott a Szellem ereje, akkor az élete csak fáradságára van a testnek. Ez az ember olyan parancsoknak igyekszik engedelmeskedni, és olyan mintákat próbál követni, amihez nincsen hatalma.
Hála legyen Istennek: a keresztény élet, amelyet Krisztus Szellemének hatása energizál, öröm, erő és dicsőség forrása lesz a lelkedben!