2011. január 3., hétfő

Németh Sándor újévi üzenete

Máté 24:12-13
És mivelhogy a gonoszság (anomosz = törvénytelenség) megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül. De aki mindvégig állhatatos marad, az üdvözül.

2011 nem lesz könnyű év. Ha ugyanis körülnézünk a világban, vagy akár csak itthon, azt látjuk, hogy a világ nem oldotta meg a problémáit (pl. iráni atomprogram). Ezek a problémák, lehet, hogy éppen ebben az évben fognak eszkalálódni. Morális szempontok alapján látni lehet, mi várható. Ezekre a várható nehézségekre fel kell készülni, és előre el kell határoznunk, hogy ha olyan dolgok történnek, amelyek ellentétesek a hitünkkel, a várakozásainkkal és az erőfeszítéseinkkel, akkor sem engedjük át a lelkünket a csüggedésnek, a fáradságnak, és az Úrra fogunk nézni. Ne engedd, hogy az élettapasztalat leuraljon! Ehhez egyre jobban függetlenednünk kell a világtól. Ez nem kivonulást jelent, hanem érzelmi, szellemi függetlenedést. A várakozásunk, a reménységünk alapja Isten Igéje legyen!

A világban, a világi értékrendben törvénytelenség uralkodik, amely teljes mértékben szemben áll Isten törvényével (korrupció, igazságtalanság, lázadás stb. mind ide tartozik). Ez az időszak a szeretet próbája. Erősítenünk kell a tűrőképességünket, hogy ezt a rohamosan növekvő romlást épségben el tudjuk viselni a környezetünkben. De kényszerrel nem lehet elérni a változást. Viszont ne hagyjuk, hogy kiborítsanak bennünket, mert az frusztráltságot okoz. Őrizd meg a kudarcoktól a lelkedet! A kudarcokat azért tudjuk legyőzni, mert Jézus bennünk van, és ő bizony sikeres.

Fontos törekednünk 2011-ben is a szellemi-lelki-fizikai jólétre! Amikor jönnek a nehézségek, tudhatjuk, hogy Jézus nem fog cserbenhagyni, Isten szövetséget kötött velünk. Ez azt jelenti, hogy élvezzük a támogatását minden időben, minden területen. Egy feltétele van: az engedelmesség Isten beszédének. Lelki és szellemi szinten persze szenved az ember, ahogy például Lót is, aki Szodomában élt, és az a kultúra teljesen elkeserítette. Az erkölcsi értékítéletüket megőrző keresztények is szükségképpen szenvednek ebben az időszakban. De akik szenvednek az Úrért, azok részesednek is az Ő dicsőségéből.

A teljes írás elolvasható itt:

http://www.nemethsandor.hu/ujevi-uzenet-2011.html