2011. január 23., vasárnap

Az okkultizmussal kapcsolatos kifejezések 2.

Vérszerződés

Vérrel megpecsételt egyezség a Sátánnal, amelynek során az egyén ígéretet tesz a gonosz szolgálatára azért, hogy erőt nyerjen tőle.

Kártyavetés

Játékkártyák felhasználása jövendölés céljára.

Körlánclevelek

Olyan levelek, amelyek jó szerencsét ígérnek a címzetteknek, ha lemásolják és továbbküldik azokat, viszont szerencsétlenség átkával fenyegetőznek, amennyiben a címzettek nem hajlandók ezt megtenni.

Csatornák/Közvetítők igénybevétele

New Age típusú spiritizmus. A vezetők megnyitják magukat a természetfölötti dimenzió előtt (néha önkívületi állapotban), és mintegy csatornaként/közvetítőként szolgálnak üzenetek továbbítására, amely üzenetek célja az üzenetben részesülő személy tanítása, vezetése vagy irányítása. Az információ forrását néha „irányító mester”-nek nevezik.

Szerencsetárgy

Egy varázsige vagy egy tárgy az okkult világban, amely – mint egy talizmán – a benne hívők szerint természetfölötti erővel rendelkezik.

Tisztánhallás

Természetfeletti képesség a szellemvilágban, illetve távoli időkben vagy távoli helyeken keletkezett hangok meghallására.

Tisztánlátás

Természetfeletti képesség a fizikai valóságon túli, normál esetben nem látható képek látására, valamint a múltban megtörtént vagy a jövőben bekövetkezendő események meglátására.

Színterápia

Betegségek, problémák kezelése színek alkalmazásával, amelyek a terápiát alkalmazók szerint a „megfelelő rezgésszámmal”, ennek következtében gyógyító erővel rendelkeznek.

Szellemidézés

Démon előhívása a természetfölötti dimenzióból.

Boszorkányok szövetsége

Boszorkányok vagy sátánisták csoportja, amely hagyományosan tizenhárom tagú, bár néha öt vagy akár ötven főből is állhat. A szövetség rituálék és szertartások megtartására gyűlik egybe, különösen bizonyos ünnepek (boszorkányszombatok) alkalmával. A boszorkányok szövetsége egy főpap vagy egy főpapnő vezetése alatt áll.

Kristálygömbjóslás

Jövendölés gömb alakú üvegtárgyból. A jóslást végző személy transz-szerű állapotba kerül, és az üveggömböt szemlélve jövőbeli eseményeket jósol meg.

Kristályok

A New Age egyes követői szerint a kristályok tisztító és gyógyító képességgel rendelkeznek, helyreállítják az energiaáramlást a testben, valamint segítik az egyén átformálódását és megvilágosodását.

Halálmágia

Gonosz célú mágia, amelyet azért végeznek, hogy halált hozzanak a kiszemelt áldozatra. Leginkább a vudu varázslásra jellemző, de más okkult csoportok is gyakorolják.

Deja vu

Az a megtapasztalás, amikor egy új helyzetben vagy egy új helyen úgy érzi az ember, mintha korábban mindez már megtörtént volna vele, jóllehet ez fizikailag lehetetlen.

Démonimádás

Démonok kiengesztelése abból a célból, hogy védelmet gyakoroljanak az ember fölött. Ha valaki elkezdte a démonimádást, de később abbahagyja, az „áldás” „átokká” változik.

Testetlen szellemek

Halott emberek szellemeinek tartják őket, amelyek nem tudnak megnyugvást találni.

Jövendölés

Különböző okkult technikák gyűjtőneve, amelyek célja információk megszerezése emberekről, helyzetekről, illetve múlt- és jövőbeli eseményekről.

Varázsvessző

Villás végű fa- vagy fémvessző, amelyet föld alatti vízforrások felkutatására használnak. A vessző, amikor víz fölött halad át, megmozdul.

Vízkeresés varázsvessző alkalmazásával (Dowsing)

Föld alatti vízkészletek megtalálásának eljárása varázsvessző alkalmazásával.

Álomfejtés

Jövendölés álmokból.