2011. január 20., csütörtök

Az okkultizmussal kapcsolatos kifejezések 1.

Mivel egyre nagyobb méreteket ölt az okkultizmus, ezért fontos megismerni, hogy melyek azok a bűnök, melyeket ha elkövetett valamikor, meg tudjon térni belőle. Sokszor nem világos az ember előtt, hogy egy adott dolog vagy cselekedet okkultizmus-e, ezért ez a lista segítség lehet ebben. Ha bármelyikben részed volt, gyakoroltad, akkor valld meg bűnként Isten előtt, és ajánlatos pásztori segítséget is kérni, hogy teljesen meg tudj szabadulni belőle.

Akupresszúra, akupunktúra

Ősi kínai filozófia és gyógyítási technika, amely a betegséget az „életenergia” áramlásában beállt egyensúlyhiányként definiálja, és a gyógyítás érdekében ezt az áramlást próbálja helyreállítani a test bizonyos pontjaira gyakorolt nyomás, illetve tűszúrások segítségével. Az akupresszúra és az akupunktúra elmélete szerint a test tizenkét hosszúsági körből áll, amelyek két, egyenként hat egyenesből álló csoportra vannak osztva. Az egyiket jinnek, a másikat jangnak nevezik. Az életerő, a csi állítólag e vonalak mentén áramlik.

Amulett

Olyan szerencsetárgy, amelyet az emberek a testükön viselnek vagy maguknál tartanak azért, hogy a gonosz szellemeket és a varázslásokat távol tartsák maguktól. Népszerű amulett például a nyúlláb.

Ankh (hurkos kereszt)

Kereszt, hurokkal a tetején. Egyiptomi életszimbólum, gyakran a termékenységgel kapcsolják össze. Az egyiptomi isteneket néha ilyen kereszttel együtt ábrázolták. Okkult körökben manapság is gyakran alkalmazott jelkép.

Rontás elleni védelem

Szerencsetárgy gonosz szellemek vagy szemmel verés távol tartására.

Kísértetek

Halott embereket utánzó szellemek (démonok) jelenései.

Asztrális kivetítés

Az ember testének egy része a saját fizikai testén kívül utazik, és a tudat egy másik szintjén tevékenykedik. Az asztrális utazásban jártas egyének képesek meglehetősen nagy távolságokat megtenni és pontos beszámolót adni azokról a dolgokról, amelyeket utazásuk során más helyeken láttak.

Csillagjóslás (Asztrológia)

Hit abban, hogy az égitestek befolyással vannak az emberekre; a jövőnek a csillagokból – különösen a csillagoknak, a bolygóknak és azok konstellációjának az egyén születésekor fennálló helyzetéből – történő megjóslása. Lásd még a zodiákus jegyeket.

Madárjóslás

Jövendőmondás bizonyos jelekből és előjelekből. Jövendölés a madarak röptének megfigyeléséből, illetve a madarak ürülékének vagy belső szerveinek tanulmányozásából.

Automatikus írás

Olyan üzenetek, amelyeket az egyén transz-szerű állapotban ír le. A kéz szellemi erők vezérlésével írja le a „túloldalról” származó üzeneteket. Hasonló jelenség még az automatikus rajzolás, az automatikus festés és az automatikus beszéd. A rajzok és a festmények feltűnően hasonlíthatnak híres művészek eredeti műveihez. A médiumok szerint a halottak az élőkön keresztül fejtik ki tehetségüket.

Születési jegyek

A zodiákus jegyekként ismert tizenkét csillagkép, amelyek az égbolt tizenkét részre való felosztását jelzik, s amelyeket születési dátumokon alapuló jóslásokra alkalmaznak.

Fekete művészetek

Különféle okkult tevékenységekkel kapcsolatos gonosz praktikák általános elnevezése.

Fekete mágia

Gonosz céllal gyakorolt mágia; démonok, gonosz szellemek megidézése, illetve szertartások végrehajtása abból a célból, hogy egy másik személynek ártsanak.

Fekete mise

A római katolikus mise sátáni változata, amelynek során az úrvacsorát megszentségtelenítik, az Úr imáját visszafelé mondják el, valamint állatokat vagy embereket (gyakran meg nem keresztelt csecsemőket) áldoznak fel. Az áldozat vérét az úrvacsorai bor helyett alkalmazzák az ördögnek tett felajánlásképpen.

Forrás: Peter Horrobin: Gyógyulás és szabadulás