2011. január 5., szerda

Flaisz Endre: Alapozd meg a jövődet!

A látható és a láthatatlan világot is a szellemi törvények kormányozzák, melyeket Isten rendelt. Ezek e törvények úgymond "önjáróak", önállóan működnek, hiszen Isten nem vonja vissza azokat. Ha valaki nem hisz ezekben a törvényekben, vagy nem vesz tudomást róluk, attól még hatnak rá. (A gravitációs erő is hat mindenkire, függetlenül attól, hogy elfogadják a létezését vagy nem!)

Isten azt akarja, hogy az emberek megismerjék és megértsék ezeket a szellemi törvényeket, hogy jó sorsuk legyen már földi életükben is. Ezeket az örök törvényeket szentenciák - bölcs mondások - formájában osztja meg azokkal, akik tanulmányozzák az Ő Igéjét (különösen a Példabeszédek, a Prédikátor és Jób könyvét). A Szent Szellem által leplezi le az Úr ezeket a törvényeket, melyek felemelik az embert a mindennapi problémák fölé.

A szellemi törvényekkel harmóniában kell élni, mert ha nem így teszed, akkor 20-30 év múlva ennek negatív következményei lesznek! Amit gondolsz és csinálsz, az hat a jövődre, bármit is hiszel! Ne tévesszen meg az, ha a szellemi törvények megsértésének negatív következménye nem látszik meg rögtön valakinek az életén!

"Mivelhogy hamar a szentencia nem végeztetik el a gonoszságnak cselekedőjén, egészen arra van az emberek fiainak szíve őbennük, hogy gonoszt cselekedjenek." (Préd. 8:11)

A sorsok hosszú távon szétválnak, és kiderül, hogy ki mit "vetett" az életében (pl. a paráznaság koldusbotra juttat, a bőkezű adakozás pedig áldottá, gazdaggá tesz). A jelen cselekedeteid a hatalmadban vannak, de a következmények csak akkor jók számodra, ha harmóniába hozod a cselekedeteidet a szellemi törvényekkel! Lehet, hogy jó motívumból teszel valamit, de ha közben más szellemi törvényeket megsértesz, akkor hiába várod az áldást, falakba fogsz ütközni! Nem Isten pikkel rád, Ő szeret téged, de a szellemi törvények személytelenek, mindenkire egyformán hatnak. Valamit teszel, és a folyamat beindul! (Pl. Ha az autópályán 180-nal mész a forgalommal szemben, akkor annak rövid időn belül negatív következménye lesz, de nem az autópálya-tulajdonos szigora miatt, hanem mert nem tartottad be a Kresz-t!)

A Példabeszédek 1:19-ben arról tanít minket Isten Szelleme, hogy az anyagilag inkorrekt ember, aki jogtalan haszonra tesz szert, saját életét veszi el. A láthatatlan szellemvilágba igazságszolgáltatás van beépítve. Ha pl. valaki mástól lop (seftelve, letagadva dolgokat a nagyobb haszon reményében), az az életidejéből veszít, hiszen a másik pénzében annak az energiája, ideje, tehetsége testesült meg, s abból vettek el tőle. A szellemi törvények alapján a rend úgy áll helyre, ha az inkorrekt ember is veszít az életidejéből. Sőt, a jogtalan haszonszerzés még az üdvösségre is kihat. Isten igazságos! Ez a felismerés még nagyobb istenfélelemre tanít minket.

Ha egy "csont világi ember" felismer valamilyen szellemi törvényt, és aszerint éli meg azt a területet, akkor abban sikeres lesz, függetlenül a hitétől, gondoljatok pl. Soros Györgyre. Anyagilag áldott, hiszen az anyagi élettel kapcsolatos törvényeket betartva él. Persze ettől még nincs üdvössége, de látni kell, hogy a szellemi törvények személytelenül működnek. Föl kell ismerni ezeket a törvényeket. Ez kétféle módon lehetséges: élettapasztalat, vagy a bölcsesség szelleme által. A Szent Szellemben van egy kenet, a bölcsesség szelleme, aminek az a dolga, hogy a szívedben megvilágítson olyan szellemi törvényeket, melyekkel harmóniába kell hozni az életedet. Isten közli, "felbugyogtatja" az Ő Szellemét beszédek formájában, vagyis szentenciák formájában, és ezeket a buborékokat neked kell kipukkasztani, hogy megértsd a szívedben a világmindenség örök törvényeit!

Ha meg is érted a törvényeket, ne szaladj előre! Mindennek rendelt ideje van. Úgy élj, olyan körülmények között, hogy az kifejezze a jelenlegi erődet! Ne akarj többnek látszani, mint ami vagy! Nem szabad előre hozni az áldást. Ne éld fel előre a jövődet, az mindig balsorsot eredményez!

Ha a bölcsesség szellemére figyelsz, akkor megtanulhatod a szellemi törvényeket és azok szerint élhetsz. Ennek hét áldás lesz a következménye: hosszú élet, gazdagság, tisztesség (jó hírnév), élet élvezete, békesség, egészség, boldogság. A bölcsesség megszerzése minden mást "kitermel" számodra!

Kezdj el jókat vetni az életedben, hogy 10-20 év múlva is jó sorsod legyen, "kikeljenek" az áldások! Ne Istent hibáztasd a rossz döntéseid miatt, inkább értelmezd a helyzeted, és tanulmányozd az Igét, hogy elkerüld a csapdákat! Legyenek ambícióid, de ne élj törvénytelenül, ne akard bűnös cselekedetekkel előre hozni a jövődet! Maradj a helyeden, még akkor is, ha a király haragja felgerjed ellened! A szelídség sok bűnt, haragot lecsendesít. Erőssé kell válni, meg kell tanulni a konfliktusokat tűrni, hogy megtartsuk a jelenünket, és megalapozzuk a jövőnket!

(Igék: Prédikátor 8:11; 10:7; 9: 15-18; 12:1-3, Példabeszéd 1:19; 1: 20-23; 3: 13-18; 22:1; 10:7; Jób 32: 6-9; 119. Zsoltár 98-100; 1. Mózes 20:1-9, 14; 73. Zsoltár 2-17.)

A tanítást összefoglalta: Kassainé S. Beáta

Hit Gyülekezete Nyíregyháza