2011. január 26., szerda

Az okkultizmussal kapcsolatos kifejezések 3.

„Várbörtönök és sárkányok” játék

Okkult fantázia-szerepjáték, amelyben a játékosok erősen azonosulnak a szereplőkkel, akik a játék folyamán gyilkosságokban, boszorkányságban, kínzásokban, erőszakos cselekedetekben, démonidézésben, vudu varázslásban, kannibalizmusban és különféle okkult tevékenységekben vesznek részt. A dokumentációk szerint a játék jelentős szerepet játszott számos öngyilkosság és gyilkosság elkövetésében.

Ektoplazma

A médium testéből áradó hideg, enyhén világító, fehéres színű anyag, amely állítólag egy testtől elválasztott szellem jelenlétét jelzi.

Igézés

Egy személy manipulálása saját céljaink érdekében, mágikus hatás gyakorlása révén.

Erhard szemináriumok (A Fórum)

Vallási vállalkozás azok számára, akik a New Age által propagált önképjavításra törekszenek.

Természetfeletti érzékelés (ESP)

Egy esemény vagy egy gondolat érzékelése az öt érzékszerven túli eszközök segítségével. A jövendőmondók ESP-t alkalmaznak.

Fétis

Élettelen tárgy, amelyben állítólag szellem lakozik.

Findhorn közösség

Észak-skóciai New Age közösség, amely a New Age-szellemiség tanításait és elveit hirdeti.

Tűzön járás

Tűzön vagy forró szénen való járás képessége, amelynek során a személy sem fizikai, sem más sérülést nem szenved.

Jövendőmondás

A jövendölés különböző módszereinek alkalmazása jövőbeli események előrejelzésére.

Foundation of Human Understanding (FHU): Az emberi megértés alapítványa

Roy Masters, a hipnotizmus és az agykontroll egyik korai követője által alapított intézmény. Az FHU követői végső soron a Masters által kínált gyakorlatokban és technikákban keresik a választ az élet kérdéseire.

Irányított képzelet

Irányított vizualizációs gyakorlatok, amelyek relaxált vagy transz-szerű állapotot eredményeznek. Valószínűleg ide tartozik az asztrális kivetítés és a szellemi vezetőkkel a természetfölötti dimenzióban történő találkozás is.

Guru

Szellemi mester, vezető vagy tanító.

Kézíráselemzés (Grafológia)

A jövendölés egyik formája, amely szerint a kézírás elemzése által megismerhetők az ember jellemének, jövőbeli karrierjének, megbízhatóságának, érzelmi fejlődésének, személyiségtípusának stb. különböző aspektusai.

Heavy metal és rockzene

Zenei irányzatok, amelyeknek fő üzenete a drogok, a szex, az erőszak, a gyilkosság, a női nem lealacsonyítása köré összpontosul, és erősen összefonódik az okkultizmussal, a boszorkánysággal és a sátánizmussal.

Hepatoszkópia

Jövendölés a máj vizsgálatából.

Rontás

Valakit megrontani annyit jelent, hogy az illetőt megbabonázzák, általában azért, hogy szerencsétlenséget okozzanak neki.

Hatágú csillag

Két, egymáson fekvő, hatágú csillagot képező fordított háromszög. A boszorkányságban ez a jel démoni erők szolgálatba állítására és ellenőrzésére szolgál.