2017. november 6., hétfő

Németh Sándor Moszkvában járt

A reformáció 500. évfordulójának alkalmából rendezett esemény kapcsan a Hit Gyülekezete vezető lelkésze Középpont című műsorunkban azt mondta, hogy a konferenciára nem csak keresztény vallások vezetőit hívták meg, az egyházi elit nagy része viszont részt vett azon.

Kijelentette: az orosz egyház is erősödik és ezzel párhuzamosan az orosz kormány is támogatólag viszonyul a kereszténységhez. Több evangéliumi keresztény vezető pozitív fejleményekről számolt be gyülekezete helyzetét illetően, és reménykedve néznek a jövő kihívásai elé. Sőt, az orosz keresztények aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Vlagyimir Putyin még mindig nem jelentette be indulását a következő választásokon.

Természetesen tisztában vannak azokkal a korlátokkal, amelyek a történelmi előzmények miatt jelen vannak az országban - tette hozzá Németh Sándor - és bár ezeket nem lehet teljesen radikálisan leépíteni, Oroszország kezd egy olyan irányba menni, amely biztosítja az egységet, a biztonságot és nem utolsó sorban a kereszténység valódi küldetésének megvalósítását.