2017. november 3., péntek

Idézet

"Nagyon fontos, hogy olyan állapotban tartsd a szívedet, hogy minden körülmény között lásson, ne vakuljon meg! Fontos, hogy legyen a szívedben akkor is fény, amikor senki más nem látja a kijáratot a környezetedben. Ne a gond nagyságát méregesd, hanem Isten nagyságához mérd a gondjaidat! Így el fogod ismerni, hogy Ő nagyobb minden problémádnál! Rendelkezik azzal a képességgel, amellyel meg tudja oldani a gondjaidat. Így tudunk 1mm-ről 2 mm-re jtuni! Azt az 1 mm haladást is becsüld meg!

Sokszor nem tudunk imádkozni, mert a szívünk tele van indulattal, és úgy gondoljuk, hogy semmit nem kaptunk Istentől. De ha végiggondolja az ember, akkor rájön, hogy megtapasztalta, hogy megtért, meg vannak bocsátva a bűnei, betöltötte a Szent Szellem, nem hagyta el az Úr. Jézus megoldott mindent! Mindent megszerzett a számodra! Isten érted küldte le a Fiát! Nekünk adta oda a vérét, értünk áldozta fel magát, nekünk adta oda a testét, hogy a mi testünket megszabadítsa a haláltól! Nem arra kell nézned, amit érzel! Akkor is hálát kell adnod, ha nem érzed, hogy hálát kellene adnod. Nem az érdekel, amit érzel, hanem amit hiszel!

Filippi 4:6 Semmi miatt ne aggódjatok, hanem minden imában és könyörgésben hálával adjátok tudtára az Istennek kéréseiteket!

Ha van aggódni valód, akkor ez ok az imádkozásra, a könyörgésre! Ne járj aggódó szívvel, elmével, mert nem leszel bizonyság, és kivész a szellemedből a hálaadás. Elindul a hanyatlás, és előbb-utóbb a teremtett dolgokat jobban fogod értékelni, mint a Teremtőt, és az emberi beszédet jobban elfogadod, mint Istenét. De Isten beszédében benne van az, amiről beszél. A "Legyen világosság"-ban benne volt a világosság! Jézus beszédében benne van a gyógyító erő! Élet és szellem. Nem csak gondolati tartalma van a beszédének, hanem gyógyító, szabadító erő van benne. Nem emberi beszéd az. A kegyelem szintjén csak hálaadással lehet megmaradni!

Az aggódás ellenére venni kell a fáradtságot, be kell menni a belső szobába, el kell kezdeni hálát adni, imádkozni, könyörögni!!! Ha megvetettnek, elhagyatottnak, becsapottnak érzed magad, akkor is, és ha elfogadott, sikeres embernek, akkor is! A hálaadás célja, hogy kifejezzük, hogy Jézus már
legyőzte az ördögöt. Ha az életedben érzed az ördögöt, akkor lop, öl, pusztít, akkor imádkozz, hogy ne téged verjenek, hanem magukat. A démonok egymással harcoljanak ne veled! Jézus bement az ellenség központjába, és ott diadalt aratott! Azóta a sátán legyőzött ellenségünk! Ha így nézel te is a problémáidra, akkor az Úr harcol érted!"

Németh Sándor