2015. április 28., kedd

Michael L. Brown - Homoszexuális támadások az emberi szabadságjogok ellen

A nemrégiben történt események, amelyek körülvették a keresztény pékség tulajdonosa elleni bírósági tárgyalás esetét Oregonban, annyira szürreális, hogy az már minden képzeletet felülmúl. Maga az ügy már jól ismert.

2013-ban az édes sütemények tulajdonosa Melissa Aaron és Melissa Klein
udvariasan visszutasította, hogy egy leszbikus párnak készítsen esküvői tortát, melynek eredményeként bírósági perre vitték az ügyet és szexuális beállítottságon alapuló diszkriminációval vádolták meg őket.
Pénteken az Oregoni munkaügyi hivatal azt javasolta, hogy összesen 135.000 dollár pénzbírsággal sújtsák őket, hogy ezáltal kárpótolják a leszbikus házaspárt az őket ért "érzelmi szenvedés" miatt.

Ez most komoly?!
Azért mert egy keresztény házaspár nem tud jó lelkiismerettel esküvői tortát sütni egy homoszexuális párnak, 135.000 dollárra büntetik meg őket?!
Hagyjuk hogy bele süllyedjenek 135.000 dolláros kiadásba, mert nem sütöttek tortát?
Mi lenne, ha az ortodox zsidó esküvői fotósok elutasítanák a munkájukat azért, mert Szombat napon lenne az esküvő?
Mi lenne, ha muszlim élelmező cégek elutasítanák a munkájukat, mivel disznóhúst követelnének tőlük?
Bíróság elé citálnák őket, hogy bírságot kapjanak?
Ezek a keresztény pékek azonban nem csak hogy bírságot kaptak, de ráadásul egy nevetségesen nagy összegre lettek megbüntetve.
Valójában most milyen "érzelmi szenvedés"-en ment keresztül ez a leszbikus pár?

Az asszony 178 tünetét sorolta fel szenvedésüknek, nem 7 vagy 8 , nem is 17 vagy 18, hanem 178 tünetet!! 90 -et az egyiktől és 88-at a másiktól.
Kelsey Harkness beszámolója szerint a tünetek tartalmaznak például "akut önbizalom vesztést, "kételkedést", "mértéktelen alvást", "mentális erőszaknak az érzését", "beszennyeződést", és "szégyent", "magas vérnyomást", "emésztési zavart", "étvágy vesztést", "migrénes fejfájást", kimerültség és betegség érzése munka után otthon, "dohányzási kényszer kiújulását", "sokkot", "lehangoltságot", "meglepetést", "bizonytalanságot", súly vesztést" és "aggodalmat".

Mindez és még több és több ilyen megnyilvánulás mind azért történt, mert egy keresztény pékség egyszerűen közölte, hogy "ellentétes a nézeteikkel, hogy részt vállaljanak az azonos nemű házasságnak a rendezvényében."
Lehetséges hogy ezek a nők nem túloztak?
Igen, lehetséges.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy Kleins-éket 135.000 dollárra kellene büntetni. Ehelyett inkább meg kellene kérdőjelezni átfogóan a két leszbikus hölgy egészséges érzelmi állapotát, mert szinte lehetetlen elhinni, hogy mindezt csak azért szenvedték el, mert egy keresztény cég azt mondta nekik, hogy ők nem tudnak résztvállalni egy leszbikus "esküvőben".

Amióta csak hitre jutottam Jézus Krisztusban, 1971-ben, gyakran tapasztaltam elutasításokat a a zsidó közösségemben:
Például: A zsidó könyvtárak nem voltak hajlandóak könyveket eladni az iskolámnak. A zsidó oktatási intézmény megváltoztatta a számait, hogy kizárjanak engem. Egyszer feliratkoztam egy telefonos tanítás sorozatra, és egy vallásos zsidó férfi az arcomba köpött , mialatt beszélgettünk a vonaton egy nap és még a héber bibliámat is dühösenl nekem csapta, míg mások egyszerűen hátat forrdítottak nekem, amikor megpróbáltam megszólítani őket.

Mi ebből a tanulság?

Mindannyian kapunk elutasítást és mindannyiunk ismerünk olyan embereket akik nem tetszenek nekünk, de nem fogunk előjönni a traumának a 178 számú listájával, amikor éppen valaki kifejezi az udvarias egyet nem értését valamivel kapcsolatban, ami fontos számunkra.
Emlékezzünk vissza arra is, hogy mielőtt a bíróságok egyáltalán elkezdték volna tárgyalni a Kleinék ügyét, a gonosz meleg aktivisták ellenük támadtak, arra kényszerítve őket, hogy zárják be az üzletüket, amely azt jelenti hogy a bírságot, amelyet kivetettek ellenük, saját megtakarított pénzükből kellett állniuk.
Ahogy Aaron Klein fogalmazott: " Az állam azt mondja hogy ezen fölül és azon túl is követelniük kellene kártérítést, amelyet már elszenvedett az ember...és semmi lelkifurdalásuk sincs a tettükkel kapcsolatban. Valójában az állam azt fejezi ki ezzel, hogy az abszolút ellehetetlenítés álláspontján van azzal az emberrel kapcsolatban, akinek a nézete különbözik az államétól."
Milyen borzalmas totalitarizmus ez?! Hogyan lehetséges az, hogy ez a leszbikus pár azt gondolja, hogy 135.000 dollár kompenzációra jogosult hibáztatva Kleinéket a számtalan érzelmi szenvedés tüneteinek a sorozatára hivatkozva?
Ez már túl van a kabaré határán is.
Azonban ez egyre rosszabb és egyre nagyobb kabaré.

Fordította: Kárpule Ferenc