2015. április 20., hétfő

David Yonggi Cho - Az Úr imája - Jöjjön el a Te országod 9.

A Zsidók 11,3-ban ez szerepel: „...ami látható, a láthatatlanból állott elő". Lássunk és vegyünk figyelembe olyan dolgokat, melyek még nem láthatók. Ha már elménk vetítővásznára rárajzoltuk ezeket a nem létező dolgokat, térdeljünk le Isten előtt, és hittel imádkozzunk addig, amíg bizonyosságot nem kapunk, hogy álmaink valóra válnak. Böjtöljünk és imádkozzunk, kiáltsunk: „Ó Istenem, szívemnek látását valósítsd meg országod ereje által. Hárítsd el a Sátán minden akadályát“. Amikor ezt tesszük, a félelem és aggodalom hamarosan szertefoszlik, és túláradó bizonyossággal teljes természetfeletti hit lép a helyébe.

Zsidók 11,1-ben azt olvashatjuk: hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés. A valóságot jelölő görög szónak két értelme van: az egyik "támaszték", a másik pedig "okirat". A hit támogatja azt, amit remélünk és kívánunk. Ha egy támaszték nem elég erős, nem tudunk ráhelyezni semmit. Ez a támaszték szívünk bizonyosságából fakad, amikor imádkozunk. A valóság szó másik értelmezése: olyan okirat, mely igazolja egy ház vagy földrész tulajdonjogát. Amikor buzgón imádkozunk, égő vágytól hajtva és világos céllal, megérkezik az Úr válaszának bizonyossága, és megkapjuk elménk békességét.

A hálaadás azonban kulcslépés ahhoz, hogy Isten akarata beteljesüljön életünkben. Isten azt mondta, hogy szabadító karját megmutatja mindazoknak, akik meghozzák a hálaadás és a dicsőítés áldozatát. A hit magjait a hálaadásban vethetjük.

Végül vámunk kell a csodát ahhoz, hogy lássuk Isten akaratát megvalósulni a Földön. Lesznek idők, amikor nagy vizeken kell áthaladnunk, vagy tűzpróbát kell kiállnunk. Lesznek olyan idők is, amikor a csoda várása hasonló lesz a hegymászáshoz. Mindig nekünk kell megtenni az első lépést. A Szent Szellem sem tud addig munkálkodni, amíg nem kezdünk el hitben járni. Amint megtesszük ezt a lépést, a Szent Szellem velünk lesz, és győzelemre vezet minket. A körülöttünk élő emberek pedig látni fogják Isten akaratának csodálatos beteljesülését, és Istennek adnak majd dicsőséget. Isten országa fog uralkodni először a szívedben, majd a családodban, végül a körülötted levő emberekben. Ehhez Jézus gondolataihoz kell igazítanod az Isten országára és az ő akaratára vonatkozó gondolataidat, amikor kilépsz hitben, hogy elérd az Isten által szívedbe helyezett látásokat. Így jön el egyszer dicsőségében ragyogva az Új Ég és az Új Föld, melyek számodra készültek el.