2015. április 9., csütörtök

David Yonggi Cho - Az Úr imája - Jöjjön el a Te országod 8.

3. Imádkozzunk Isten akaratának megvalósulásáért

Nem elég, hogy Isten országa bennünk van. Be is kell teljesülnie és nyilvánvalóvá kell válnia polgárai életében, családjában és környezetében.

Isten akarata az, hogy megváltsa az emberiséget. Meg akarja szabadítani az emberiséget a háromszoros bukástól (szellemi, lelki és testi) Jézus háromszoros munkája, a keresztre feszítése, a halála és a feltámadása által. Isten már a világ teremtése előtt elhatározta, hogy elküldi Jézust erre a Földre úgy, hogy megfogan Szűz Mária testében.

Mielőtt ez megtörtént, az angyalok és az Úr prófétái már ismerték Isten akaratát. A mennyei seregek énekelték: „Dicsőség a magasságos mennyekben az Istennek, és e földön békesség, és az emberekhez jó akarat!“ (Luk 2,14) Istennek dicsőséget és a világnak békességet hozott ez az isteni akarat, amelyet Jézus töltött be a világra való eljövetelével.

Mi a megfelelő hozzáállás, amikor azért imádkozunk, hogy Isten akarata megvalósuljon a Földön, s az emberek megváltást, bűnbocsánatot és áldást kapjanak testben és lélekben egyaránt?

Úgy kell gondolkoznunk, ahogyan Isten gondolkozik: pozitívan, alkotó és a megváltást szolgáló módon. A Biblia - amely emberi írásokon keresztül isteni kinyilatkoztatásokat tartalmaz - ezt a gondolkodást tükrözi az elejétől a végéig. Néhány vers ostobának tűnhet emberi gondolkodásunk szerint. A biblia azt mondja: „Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtlensége erősebb az embereknél.“ (I.Kor 1,25).

Hozzuk csak mozgásba elménkben Isten országának erejét. Képzeletünk vetítővásznára kivetíthetünk olyan dolgokat is, amelyek nem léteznek. A Példabeszédekben azt olvashatjuk: „Mikor nincs mennyei látás, a nép elvadul." (Péld 29,18) Legyünk olyanok, akik hordozzák ezt a látást, hogy Isten akarata megvalósuljon a földön. „És lesz az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Szellememből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látomásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.“ (ApCsel 2,17)

Amikor elkezdünk pozitív, alkotó és a megváltást szolgáló módon gondolkodni, akkor azt is látnunk kell, hogy mivé lehetünk Krisztusban. A köztünk lévő betegeknek legyen látásuk a jó egészségről, a szegényeknek a bőségről; a széthúzó családban élőknek a békességről és harmóniáról. A Szent Szellem ereje által mindezek valóra fognak válni: az ilyen látások a Szellem által születnek meg a szívünkben.