2018. január 17., szerda

Rod Parsley - A Kereszt 13.

A sárkány, a régi kígyó, nem tudta megakadályozni a megjövendölt, megígért Mag születését, ezért arra törekedett, hogy megölje őt, amint megszületik. Megpróbálta elpusztítani a Magot, úgy, hogy egy egész tartományban minden két év alatti fiúgyermeket megöltek. Amikor ez meghiúsult, megkísérelte megvesztegetni az Ígéret Fiát a leggyengébb és legsebezhetőbb pillanatában, egy negyven napos böjt végén. Az is kudarcot vallott. Amikor a Mag éretté vált, mint férfi, és szűretlen, nem álcázott igazsággal beszélt, a sárkány vallásosságával teli emberi szívek dühösen keresték, hogy letaszítsák egy szikláról. Végül hónapig tartó csalás és manipuláció után... amikor a kígyó irigységgel és féltékeny dühvel sikeresen betöltötte a vallási intézmény szívét... amikor még Jézus saját belső körének egy tagjának elméjét is átprogramozta... a Sátánt végül a saját hazugsága mérgezte meg, és elhitte, hogy győzhet. Azt hitte, sikeres volt, amikor Isten Fiát letartóztatták, meghurcolták, megverték, megcsalták és bűnözőként keresztre feszítették - teljesen figyelmen kívül hagyták, hogy tettei a Mindenható mesteri tervét segítették elő. 

Mire a Nap azon a szent és történelmi pészachi pénteken lenyugodott, addigra Isten Hercegének tiszta és megtört szíve megállt. Két napkeltével később a megígért és megszentelt Mag csodálatosan élve jelenik meg és az övére csatolva hordozza a halál, a pokol és a sír kulcsait. Mattot adott! "Sakk" - gondolta vidáman az önelégült sátán. "Ezt a meccset végül én nyertem" - sziszegte, ahogy a démon hordák tapsoltak. "Az a Mag, akit megígértek... annak az asszonynak... már ezer évvel ezelőtt kudarcot vallott. A legrosszabb dologtól a legjobbig, amit a menny felajánlhatott megtettem és most az a szánalmas próféta elnémult, és a Mag szeme megvakult, a szelek és hullámok Parancsnoka, az emberek fiainak Gyógyítója most élettelenül fekszik ott egy hideg, őrzött, kölcsönzött sírban a dombon túl. És a hódításom következményeként az emberek soha többé nem érzik a szeretet melegét és nem járnak a kegyelem fényében. Hazugnak fogják tartani Istent, és a bűn fog uralkodni örökké ártatlan szívükben." 

Most már tudjuk, hogy a Sátán, az ősi Nagymester csaló a saját csapdájába esett bele. Mint ahogy a gonosz Hámán az akasztófán végezte úgy dolgozta ki a Sátán saját végzetét. Ez Isten bölcsességét mutatta meg, mert … "Melyet e világ fejedelmei közül senki sem ismert, mert ha megismerték volna, nem feszítették volna meg a dicsőség Urát (I Korinthus 2.8 kiemelés tőlem). Az a hely, amiről lelkünk ellensége úgy gondolta, hogy a legnagyobb győzelmét jelenti valójában az abszolút megsemmisítésének helyszíne lett. A saját hatalma és büszkesége rettenetes, túlzottan felfúvódott véleménye miatt nem értette meg, amit Jézus tanítványainak mondott a Jeruzsálemen kívüli úton ahogy mentek a páska ünnepére: " Bizony, bizony mondom néktek: Ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad; ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem." ( János 12.24). Két napkeltével később egy angyal kiáltott. Két napkeltével később megrengett a föld. Két napkeltével később a kő elgördült. Két napkeltével később a megígért és megszentelt Mag csodálatosan élve jelenik meg és az övére csatolva hordozza a halál, a pokol és a sír kulcsait. Matt! Harmadszor és legvégül pedig a Kálvária keresztjének megfeszített Báránya, az ahol a megbukott faj csődbe ment kultúrája találkozik az áldozati szolgaság átformáló erejével. Más szóval, a Golgota a Sátán vereségének nem egyedülálló helyszíne. Ez a hely több mint, ahol Te és én örökbefogadást és helyreállítást találunk, ez több annál. Ebben a kereszteződésben egész nemzetek és ember csoportok tudnak teljesen megújulni. A Kálvária fájának levelei a nemzetek gyógyulására szolgálnak. 

William E. Sangster, egy tüzes metodista prédikátor a múlt század elején elmondott egy történetet egy vidéki fiúról, akit először vitt el Anglia egyik legnagyobb gótikus székesegyházába. Miután a szeme hozzászokott a homályos világításhoz és felnézett az oltárra, megdermedt: "Egy kereszt van ott fent!" Az öreg prédikátor egy pillanatra elhallgatott, majd a székesegyház padlójára mutatott. " Itt lent is van egy kereszt." - mondta. A fiú egy kicsit zavartan pillantott a padlóra, körülnézett a hatalmas helyiségben, ahol minden részletet áttanulmányozott, majd végül széles mosoly futott végig az arcán. "A székesegyház a kereszt." - mondta csodálkozva. Ez így volt. A padok közötti folyosó, amelyet az oltárnál mindkét oldalán kis zúgok szegélyeztek és a kopott struktúra lábnyoma egy tökéletes kereszt alakját formálta meg. Akárhányszor is ezt egy prédikációban megemlítette, a következőt mondta: "Elvihetsz engem a Golgota keresztjéhez és mondhatod: 'Ott van fent egy kereszt.' De én a földre mutatnék és azt mondanám: 'A kereszt itt van lent'. 

A kereszt ott van az élet minden területén. Itt van a földön is. Ez az élet alapja.

Fordította: Nagy Andrea