2018. január 8., hétfő

David Wilkerson - Kitart-e a hitem mindazon keresztül ami még jönni fog? 1.

Keresztény hívők világszerte úgy érzik, hogy az utolsó napokban élünk. A növekvő válság és félelem, egy hatalmas megrázkódtatás jelei - még a világi kommentátorok számára is egyértelműek. Ezért most Jézus összes követője számára a jelen óra kérdése a következő: “Kitart-e a hitem mindazon keresztül ami még jönni fog?”

Azt hiszem, hogy a legfontosabb kérdés ebben az órában az amit “állhatatos hitnek” hívunk. Vagyis egyszerűen, képes lesz-e Isten népe rendületlenül megtartani a hitét még a borzalmas események között is, olyan erős megpróbáltatások között amelyekkel a múlt nemzedékeknek nem kellett szembenézni?

Jézus megígérte, “De aki mindvégig kitart, az üdvözül.” (Mt. 24:13). Amikor Jézus beszélt erről, az ijesztő megpróbáltatásokra utalt amelyekben tanítványainak része lesz; hamis messiások, háborúk és háborús hírek, nemzet nemzet ellen támad, a természet teljes felfordulása, földrengések, betegségek, üldöztetés, vértanúság. (lásd 24:4-12). Amikor azok a napok eljönnek, Jézus így mondta: “Sokan jönnek majd az én nevemben...és sokakat megtévesztenek.” (24:5)

Milyen hatása lesz mindennek az egyházra, azokra akik az Ő nevében hisznek? Jézus világosan állítja: “Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül.” (24:12)

Nemzetünk már most is érzi ennek az ijesztő megrendülésnek az előrengéseit.

Amerika gazdasági élete tökéletes viharral áll szemben.

Márciusban (2008), az amerikai gazdasági rendszer közel volt az összeomláshoz. A Bear Stearns-t, az egyik legnagyobb pénzügyi intézetet a Nemzeti Banknak kellett megmenteni a csődtől. A Wall Street Journal, egy újság amely nem ijed meg könnyen, harsogta a riasztó címlapon: “A Fed menti meg az amerikai pénzügyi rendszert az összeomlástól!”

A Fed 30 milliárd dollárt fizetett kezdetben, hogy lecsillapítsa a pánikot, amely az egész nemzetet történelmének legrémesebb gazdasági válságába sodorta volna. A mai napig 300 milliárd dollárt pumpáltak a rendszerbe, hogy megmentsék.

Tíz évvel ezelőtt írtam egy könyvet, “Amerika utolsó figyelmeztetése: A pénzügyi holocaust szélén” címmel. Abban a könyvben a következő eseményekre figyelmeztettem:
- A kötvénypiac válságba kerül
- Isten ítélete hirtelen fog lecsapni az amerikai gazdaságra.
- Egy rövid, hamis jólét fogja megelőzni a bekövetkező gazdasági hanyatlást. (Ez a rövid jólét Isten végső kegyelmi hívása lesz a büntetés előtt.)
- Az ingatlanpiacon visszaesés lesz, olyan piaci szereplőkkel, ahol főként eladók lesznek és kevés vevő. Tömegesen veszítik el az emberek az otthonaikat.
- A homoszexuális hatalom baljós módon megerősödik.
- Hirtelen bekövetkező felfordulás lesz a Wall Street-en.
- Isten őrállói és prófétái el lesznek némítva.
- Az USA dollár összeomlik.
- Amerika elveszti gazdaságának irányítását. Kína eddig is milliárdokat hitelezett Amerikának. A világ adós nemzetei között az elsők leszünk, többé képtelenek leszünk saját pénzügyeinket irányítani.

Sok más őrállóval együtt, hiszem, hogy a leghatalmasabb megrázkódtatás még előttünk áll.

Amit látni fogunk ezen a földön, az minden élő személyt érinteni fog. A világ egy időleges nyugalmat fog látni, viszonylagos stabilitással, ezért sokan ezt mondják majd: “A válság elmúlt”. De az igazság az, hogy a valódi pánik még előttünk áll.

Jelenleg a politikai őrültség tartja Amerikát karmaiban. Gondolj bele: teljes őrültség, hogy a politikusok mindenfélét új, több milliárdos programokat ígérnek, miközben a Fed azon igyekszik, hogy a nemzet fejét az emelkedő adósság árvize felett tartsa.

De Jézus Krisztus egyháza számára az igazi kérdés nem a gazdasági összeomlás. Még az sem, hogy ki lesz az elnök. Sokkal inkább az állhatatos hit.

Igen, ennek az egyetlen kérdésnek kell elsősorban az eszében lenni azoknak, akik Jézus szolgáinak nevezik magukat. Kérdezlek: van-e pillanatnyilag olyan erős bizalmad az Úrban, amely meg fog tartani téged amikor a föld káoszba süllyed? Vagy a nehézségek idején ingadozni fogsz, amint a Jézus által megmondott félelmetes dolgok valóra válnak a földön? Amikor az az óra eljön, az Úr iránti szereteted kitart-e? Vagy hideggé válik, amint Jézus azt előre megmondta, hogy sokakkal így lesz?

Ezeket a kérdéseket nem azért teszem fel, hogy megítéljek vagy kárhoztassak bárkit is a Krisztussal való kapcsolatában. Azért kérdezem olvasóimtól ezeket, mert ezek azok a kérdések, amiket Jézus is feltesz azoknak, akik úgy döntenek, hogy követik Őt.