2018. január 23., kedd

David Wilkerson - Kitart-e a hitem mindazon keresztül ami még jönni fog? 4.

Harminchat évig járva az Úrral, bízva benne és a próbákat hittel elszenvedve, Ászá megszomorította Isten lelkét.

Egy másik borzalmas megpróbáltatás következett Ászá életében. Ekkor azonban Júda igaz királya elvesztette hitét.

Eddig Ászá Istenben bízó emberként élt. Élő példája volt az odaadó hitnek, buzgalomnak állandóan az Urat keresve. Szolgálata Júdában szellemi megújulást hozott és Isten igazságos uralmát.

Egy hirtelen válság szakadt Ászára és a nemzetre. Az a hír jött, hogy az ellenség körülvette Jeruzsálemet. Az összes fontos út le lett zárva. A Jeruzsálemtől öt mérföldre lévő Rámát körülvette az ellenség, elfoglalta, lezárt minden utat. Senki nem tudott se ki se be menni.

Mivel a blokád Júda gazdaságát veszélyeztette, gyorsan kellett cselekedni, hogy a nép ne éhezzen. Mit tett Ászá király?

Ebben az esetben nem fordult az Úrhoz. Valójában nem is imádkozott és nem egyeztetett szellemi tanácsadóival. Ehelyett pánikba esett. Nemcsak hogy emberbe vetette bizalmát - saját ellenségére támaszkodott. Ászá a gonosz Ben Hadadhoz, szíria királyához, Júda legfőbb ellenségéhez fordult katonai segítségért.

Ezzel a megoldással Ászá a válságból ki akarta vásárolni magát. Kiürítette a nemzet kincstárát és minden aranyat, ezüstöt elküldött Ben Hadadnak ezzel az üzenettel: “Itt van minden kincsünk, neked adjuk csak kergesd el ellenségeinket, szabadíts meg minket”.

Milyen rémesen tragikus! Az mindig tragikus, mikor istenfélő emberek akik bíztak Istenben, a világ szeme előtt hitetlenségbe esnek és a test cselekedeteihez fordulnak baj esetén. A világ pedig gúnyosan így válaszol: “Ez a következménye annak, hogy évekig Istenben hittél? Ez a hit vége, a hajótörés? Micsoda bolondság volt valaha is Istenben hinned!”

Ekkor egy másik prófétát küldött az Úr Ászához ezzel az üzenettel:

“Mivel Arám királyára támaszkodtál, nem pedig Istenedre, az Úrra, ezért csúszott ki a kezedből Arám királyának a hadserege...emiatt mostantól fogva háborúkban lesz részed!” (2Krónikák 16:7, 9)

Szeretném összefoglalni a kitartó hittel kapcsolatos témát.

Az állhatatos hit mindent Isten kezébe helyez. Az állhatatos hit azt mondja az Úrnak: “Minden eseményt és jövőbeli sikert rád bízok. Ígéreteden foglak, hogy Te mindent elkövetsz -mindenható és mindentudó hatalmadnál fogva - hogy megtarts engem."

Akármikor megpróbáltatásokkal vagy üldözéssel állunk szemben, Sátán azonnal jön félelmet és hazugságot suttogni:

“Hogyan fogod túlélni ezt a nehézséget? Mit teszel most? Ha Isten hűséges, hogyan engedhette meg, hogy ez történjen veled? Hogyan teheti kockára szeretteidet ezen a módon? Mi lesz veled, a családoddal, állásoddal, szolgálatoddal?”

De az állhatatos hit így válaszol az ellenség hazugságaira:

“Ördög, nem jó kérdéseket tettél fel. A kérdés nem az, hogy hogyan fogok kilábalni ebből. Nem az a lényeg, hogy mi lesz velem és az enyéimmel. Már mindent - megpróbáltatást, szerencsétlenséget, ami engem illet - Atyám szerető kezeire bíztam. Minden jövőbeli eseményt rábíztam. Időről időre hűségesnek bizonyult hozzám. Bízom benne a jövőmet illetően is.

Amikor szívünk ezen az alapon áll, akkor kérdésünk világossá válik.

A kérdés tehát: “Hogyan tudnám jobban szeretni és szolgálni az Urat? Hogyan tudnék másokat úgy szolgálni mint magamat?”

Láthatjuk, hogy az állhatatos hit azt jelenti, hogy magunkat teljes mértékben Isten akaratára bízzuk úgy, ahogy Jézus mondta a hegyi beszédben: “De keressétek először Isten országát és igazságát és ezek mind ráadásul megadatnak nektek. “ (lásd Máté 6:33)

Az állhatatos hit kijelenti, “Nincs saját akaratom, legyen meg inkább az Ő akarata. Nincs többé személyes lista számomra. Nem játszom többet Istent, hogy megoldjam saját problémáimat vagy másokét. Szent Szellem add, hogy az Úrban és ígéreteiben maradjak.”

Ilyen hittel, bármit is hoz a jelen órája, készen fogunk állni. Ámen!