2018. január 29., hétfő

David Yonggi Cho - Legyél egészséges! 16.

Térj meg bűneidből

Amikor hiszünk Jézusban, és szánkkal Úrnak valljuk meg Őt, akkor újjászülettünk víztől és Szent Szellemtől. Ez a döntés, változást hoz létre egész személyiségünkben. E változás révén megszabadulunk a Sátán kötelékéből és Isten gyermekévé leszünk. A Sátán azonban ordító oroszlánként jár körbe, és arra vár, hogy újra érvényesítse akaratát felettünk. Az ördög még mindig ugyanaz, mint amikor megkísértette Iskariótes Júdást, hogy pénzért árulja el Jézust, és felpiszkálta Pétert, hogy beleavatkozzon a megváltás művébe. Az ördög ma is hasonlóképpen működik. Ha a hívő ellene áll életében a Szent Szellem vezetésének, és a gyöngéd Szent Szellem megvonja jelenlétét, a test azonnal megragadja a gyeplőt, és a Sátán uralmat vesz élete számos területén. „És a miképpen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretükben megtartsák, azonképpen oda adták őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek; A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, irigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcsösei; Súsárlók, rágalmazók, istengyűlölők, dölyfösek, kevélyek, dicsekedők, rosszban mesterkedők, szüleiknek engedetlenek, Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok. Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nem­csak cselekszik azokat, hanem az akképpen cselekvőkkel egyet is értenek." (Róma 1, 28-32)

Ha megengedjük az ördögnek, hogy gonosz magokat hintsen el értelmünkben, azonnal ellenőrizni, és befolyásolni fogja gondolatunkat. Nem lehet eléggé hangsúlyozni azt, hogy ő azért jön, hogy elpusztítsa minden lehetséges módon Isten népét. Ha megengedjük neki, hogy elég hosszú ideig uralja gondolatainkat, életstílusunkat, el fogja vetni bennünk a betegséget, amíg lassan meg nem öli szellemünket aztán testünket is. El kell szakadnunk a Sátán erejétől, meg kell szentelődnünk az Ige olvasása által (mert az Ige meg is szentel), imádkozzuk a bűnbánat imáját, és engedelmeskedjünk az Igének egészen addig, amíg el nem érjük a betegségből való teljes szabadulás helyét (lTim 4,5, Ef 5,26).

A bűnbánat, illetve megtérés görög szava a "metanoia", amely a gondolkozásmód megváltozását jelenti. Ha megvalljuk bűneinket és megújítjuk gondolatainkat az Igével úgy, hogy ezután Isten tölti be a Sátán helyett, az ördög többé nem tud uralkodni gondolatvilágunkon. Akkor az általa hozott betegség elveszíti erejét és elpusztul. Amikor az ördög távozik, a betegséget okozó vírus elfogja veszíteni erejét. Nem lesz ott semmi, ami táplálja, vagy életben tartsa. Amikor az ördög eltávozott, az élet új lendülete vesz a beteg területeken, mert Jézus azért jött, hogy életünk legyen és bővölködjünk! A következő versek segítenek minket: "Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet." (Péld 4,23). Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok..." (Jakab 5,16)

Jézus mindig ugyanabban az időben gyógyította meg a betegeket, és bocsátotta meg bűneiket. Szolgálatomban számos embert láttam meggyógyulni, amikor imádkoztam értük, hogy újjászülessenek, amikor megvalljuk bűneinket az ördög retteg, mert elveszítette jogalapját az életünkben, így aztán gyorsan távozik. Isten csak azoknak ígér folyamatos gyógyulást, akik megvallják bűneiket, eltökélik magukban, hogy Isten-központú életet élnek és megújítják gondolataikat Isten Igéjével.