2017. április 27., csütörtök

Joyce Meyer - Találd meg a valódi önmagad és töltsd be elhívásodat 21.

Kitartóan bízz

"Az igaz ember pedig hitből él." Róma 1:17.

A bizalom nem más, mint Istenbe vetett hit. Meg kell tanulnunk kitartóan, állandóan bízni Istenben, nemcsak alkalomszerűen, amikor épp úgy látjuk jónak.

Nekem is számtalanszor gyakorolnom kellet a hitemet, amikor prédikáltam, és közben többen is felálltak, és kimentek a teremből. A szolgálatom kezdetén ilyenkor mindig elbátortalanodtam, és az önbizalmam gyakorlatilag romokban hevert.

Nem egyszer hallottam a családomtól és a barátaimtól, hogy Isten Igéjének hirdetése nem nőnek való feladat. Azt is tudtam, hogy szép számmal akadnak olyanok, főleg férfiak, akik egy nő szájából nem hajlandók elfogadni a kijelentéseket. Ez eléggé frusztrált engem, hiszen meg voltam győződve arról, hogy engem Isten hívott el és kent fel arra, hogy Igéjét hirdessem. Éppen ezért nem tehettem másként, de továbbra is zavart az elutasítás, amit az emberek részéről tapasztaltam. Ennek az volt az oka, hogy hadilábon álltam a bizalommal. Növekednem kellett ezen a területen, és a bizalomnak egy olyan szintjére kellett eljutnom, ahol már nem számított, hogy az emberek elfogadnak vagy elutasítanak. A bizalmamat Istenbe kellett helyeznem, nem emberekbe.

Mivel a gyülekezet nagyon-nagyon lassan növekedett és fejlődött, ezt a bizalmat folyamatosan gyakorolnom kellett. Persze sokkal könnyebb bizakodni, ha látod a folyamatos fejlődést, de a várakozás hosszú ideje alatt folyamatosan ki voltam téve az ördög támadásainak, amelyek a bizalmam ellen irányultak.

Alapvetően a Róma levél 1:17 tanít arra, hogy hitből hitbe lépjünk. Sok éven át jártam az utat hitből kételkedésbe, aztán hitetlenségbe, majd vissza a hitbe. Rengeteg értékes időt vesztegettem el, míg meg nem tanultam folyamatosan hitben járni. Azóta minden területen gyakorlom a hitemet. Megtanultam, ha elvesztem a bizalmamat, az ördög előtt tárom szélesre az ajtót.

Miközben a sátán folyamatosan bombázta a bizalmamat Isten Igéjének hirdetése közben, rájöttem, hogy ha nem állok ellen nagyon gyorsan ezeknek a támadásoknak, a dolgok még rosszabbra fordulnak. Megtanultam, ha az ördög egyszer megveti a lábát valahol, onnan ki sem lehet robbantani. Ha megengedném neki, hogy teljesen elrabolja a bizalmamat, hirtelen elveszteném a hitemet mindenben, amit a szolgálatom alatt végeztem.

Nagyon féltem például az adakozásról szóló tanításoktól. Azt gondoltam: „Mi van ha az emberek megsértődnek azon, hogy pénzről beszélek?” Nagyon féltem attól, hogy a tanításaimat tartalmazó kazettákat népszerűsíteni kezdjem. Azt hittem, „Az emberek nem szeretik, ha kazettáimról beszélek”. Miközben az Igéről tanítottam, gyakran fészkelték be félelmek magukat a gondolataimba, és ébresztettek félelmet bennem: „Ennek a tanításnak semmi értelme. Mindenkit halálra untatok vele. Nem erről kellene ma beszélnem, hanem valami más dologról”.

A démoni támadások közepette, amelyek a bizalomhiányom miatt vehették be magukat a gondolataimba, nyilvánvaló volt, hogy magamat hibáztattam, ha valaki felállt az istentisztelet közepén és kiment a teremből.

Még mindig jól emlékszem egy esetre, amely Oklahoma City-ben történt. Egy hölgy, aki a második sorban ült, az istentisztelet ötödik percében felállt és kiment. Azonnal elbizonytalanodtam, és persze a sátán jól megcibálta a bizalmamat. Teljesen zavartnak éreztem magam a szolgálat egész ideje alatt. Este megemlítettem az esetet Dave-nek, aki a következőket mondta: „Ja, el is felejtettem mondani, hogy a hölgy szólt nekem, hogy dolgoznia kell menni, de annyira szeret téged, és olyan sokat tanul tőled, hogy úgy döntött, ha csak öt percre is, de eljön, hogy hallhasson téged”.

Ugye, te is látod ebből a történetből, milyen eszközökkel dolgozik a sátán? Ha töretlen lett volna Istenbe vetett bizalmam, és erős lettem volna, nem ilyen negatív módon értékelem az adott helyzetet.

Isten megtanított arra, hogy a bizalmamat minden körülmények között őrizzem meg. Abban a pillanatban, amikor meginog a bizalom, utat nyitok az ördög számára.

Ugyanez igaz rád nézve is.

Legyél teljesen biztos az ajándékaidban, a képességeidben. Ne feledd, Jézusban mindenre képes vagy. Légy bizonyos abban, hogy meghallod az Úr szavát. A Szent Szellem mindig vezet téged. Légy bizonyos abban, hogy az emberek szeretnek, és egyre többen szeretnek. Légy bátor Istenben. Győztesként tekints magadra!

Fordította: Berényi Irén