2015. március 13., péntek

Derek Prince - Isten elszámoltatja az egyházat 2.

Mi történik akkor, amikor egy gyülekezet kudarcot vall?

II. Thess. 2:3, 6-7. "Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik előbb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia.
És most tudjátok, mi tartja vissza, a miért csak a maga idejében fog az megjelenni.
Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne; csakhogy annak, aki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia."

A bűn embere: az Antikrisztus. Az Úr visszajövetele nem történik meg addig, míg nem lesz egy elszakadás (görögben hitehagyást is jelent). A kinyilatkoztatott szellemi igazságtól való elfordulást jelent. Mielőtt az Antikrisztus megjelenik, lennie kell egy hitehagyásnak. Azért, mert a gyülekezet az akadálya a gonosz kiteljesedésének. A sátán nem tudja bemutatni az Antikrisztust, amíg a gyülekezetet el nem távolítja az útból. Úgyhogy lennie kell egy hitehagyásnak a gyülekezetben, mert a gyülekezet korlátozó hatását meg kell szüntetni, mielőtt az Antikrisztus megmutatkozhat. Ez nagy felelősség, mert mi vagyunk a visszatartó erő.

6-7. v. A Szent Szellemnek és a Gyülekezetnek kell az Antikrisztus útjából elmenni. A gonosz végső beteljesedése ebben a korban nem következik be, amíg a Gyülekezet hitehagyás által szabaddá nem teszi az utat. A hitehagyás majdnem teljességre jutott ma Amerikában. A legtöbb felekezet felső szintjein a hitehagyás uralkodik. Káromló, bosszantó, Isten-tagadó hitehagyás. Nem kell sok, hogy a hitehagyás teljes legyen. De közben a mi felelősségünk, hogy visszatartsuk a gonosz erőit. Mi vagyunk a kormányzó gyűlés. Mi juttatjuk érvényre Krisztusnak a hatalmát bizonyos területeken. Amit Isten tenni fog Magyarországon, az nagyban attól függ, amit a gyülekezet tenni fog.
II. Krónika 7:14. "És megalázza magát az én népem, a mely nevemről neveztetik, s könyörög és keresi az én arcomat, és felhagy az ő bűnös életmódjával: én is meghallgatom őket a mennyből, megbocsátom bűneiket, és megszabadítom földjüket."

Ha az én népem… meggyógyítóm földjüket. Ahhoz, hogy Isten meggyógyítsa a földjüket, a népének meg kell tennie valamit. Ha az Ő népe nem tesz meg valamit, akkor Ő nem fogja meggyógyítani a földjüket.