2015. március 6., péntek

Derek Prince - Isten elszámoltatja az egyházat 1.

Isten felelőssé teszi az egyházat a nemzet állapotáért. Ezért ébredésre van szükség minden nemzetben. Az ébredés nem az, hogy evangélizációkon emberek megtérnek. Az ébredés az, amikor egy-egy nemzetben milliók fordulnak Istenhez és születnek újjá. Nem (csak) evangélizációra van szükség, hanem igazi ébredésre. Úgyhogy most a gyülekezet felelősségéről fogok beszélni, olyan gyülekezeti változásokról, melyeknek meg kell történniük, hogy valódi ébredés legyen.

Ef. 1: 22-23. És mindeneket vetett az Õ lábai alá, és Õt tette mindeneknek fölötte az anyaszentegyháznak fejévé, Mely az Õ teste, teljessége Õ néki, a ki mindeneket betölt mindenekkel.

Itt két szót találunk az Egyházra: gyülekezet és Krisztus teste. A Gyülekezet Krisztus teste. Krisztus a fej, a Gyülekezet a test. Tény, hogy a fejem nem tud semmit tenni a testem készséges együttműködése nélkül. Ha ki akarok menni egy ajtón, akkor a fejem hozza meg a döntést, de a lábaimnak kell kivinni az ajtón. És így van Krisztussal is, mint a Gyülekezet fejével. Neki vannak tervei, vágyai, de nem tudja őket véghezvinni a test együttműködése nélkül. Most azt mondhatnád: Tegye félre a testet és csinálja meg Ő! Nem fogja megtenni. Tapasztalatból tudom, hogy amikor Isten azt mondja nekünk, hogy tegyünk meg valamit, akkor Ő azt soha nem fogja megtenni helyettünk. Pl. Jézus azt mondta, hogy menjünk a világ minden részére és hirdessük az evangéliumot minden népnek, de mivel eltelt közben közel 2000 év, Jézus azt mondja majd, hogy mivel a követői ezt nem tették meg, ezért lejön Ő a Mennyből és elvégzi a munkát. De ezt soha nem fogja Ő megtenni.

A gyülekezet egy olyan emberekből álló testület, akiket kihívtak a világból, hogy gyakorolják a kormányzást. Az eklészia szó kormányzó testületet is jelentett. Az a probléma, hogy az egyház szó egyáltalán nem utal arra a tényre, hogy mi vagyunk Krisztus kormányzó testülete a földön. Felelősek vagyunk, hogy gondoskodjunk az Ő kormányzásáról. Ez teljesen furcsa gondolat a gyülekezetbe járók többsége számára. Ezért Ő felelősnek tart minket, hogy hogyan csináljuk. Amikor ránézel saját országodra, azt mondod, hogy bajban van, a benne élő emberek szörnyűek. Jézus ránéz a gyülekezetre és azt mondja: „Mit tesztek érte? Sok tekintetben felelősnek tartalak titeket (nem minden tekintetben), azért amivé a világ vált.” Ha meg akarjuk változtatni a nemzetet, akkor a gyülekezet megváltoztatásával kell kezdeni. Ha a gyülekezet megújul, a világ le fog borulni az Úr előtt. Magyarország sorsa a gyülekezet kezében van, a tiédben és az enyémben. Ez nagyon komoly felelősség. Jób könyvében van megírva, hogy „elrendelsz egy dolgot és az meg lesz erősítve neked”. Jön egy idő az Úrral való kapcsolatunkban, amikor rendeleteket hozhatunk, amelyek megvalósulnak, mert a hatalmunk nem a sajátunk. Ez a hatalmunk Jézustól, a Gyülekezet fejétől van.

Tehát a Gyülekezet által Ő megvalósítja a megváltó céljait és addig vár, míg mi ezt megtesszük, mert Ő nem fogja megtenni helyettünk. Továbbá Jézus nem fog addig visszajönni, míg mi nem végeztük el a munkát, hogy minden népnek hirdessük az igazi evangéliumot. Te vagy a felelős azért, hogy mikor jön vissza Jézus!

A Gyülekezetnek csak egy feje van, az ő neve: Jézus. Bármi, ami nincs az Ő hatalma alatt, az nem gyülekezet.