2015. március 5., csütörtök

David Yonggi Cho - Az Úr imája - Jöjjön el a Te országod 2.

Isten elvárja, hogy dicsérjük és imádjuk Őt. Azt azonban nem akarja, hogy ezt gépiesen tegyük, mint egy játékbaba, mert így az imádat nem szellemben és igazságban történik. A hálaadás és dicséret mindaddig színlelés, amíg nem önként teszik azt.
Isten szabad akaratot adott az embernek arra, hogy imádja őt, mivel szeret minket. Akik szeretik egymást, tiszteletben tartják a másik személyiségét. Saját akaratukat nem erőszakolják a másikra.

Amikor a Sátán megkísértette Ádámot és Évát, megtagadták Isten imádatát, és szívükben is elfordultak Tőle. Isten sem változtatott ezen, mivel ez volt a szabad akaratukból fakadó döntés. Ezért elveszítették Istent és a Sátán foglalta el Isten helyét az ember szívében. A Sátán a maga ellenőrzése alá vonta az emberek gondolatait, beszédét és cselekedeteit. Az Isten iránti engedetlenséggel telt meg a szívük. Innentől kezdve már a Sátán irányította őket.

Ahogy a Sátán elkezdte uralkodását a világ felett, az egy boldogtalan hellyé vált. A Sátán azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson (Ján. 10,10). Jön és elveszi Isten iránti fogékonyságunkat. Megöli szellemünket, lelkünket és testűnkét, majd a pusztulásba visz, örök ítéletre és gyötrelemre.
Az a világ, amelyben sóhajtozva élünk, a Sátán okozta káosz, és nem Isten teremtésének az eredménye.

A Szent Szellem egyértelműen kijelenti Pál apostolon keresztül, hogy ez a világ egyre gonoszabb lesz az utolsó időkben.
„Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be. Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok, szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői, kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.“ (2Tim 3,1-5)

Isten ismeri a jövőt, és ezért arra figyelmeztet minket, hogy kerüljük ezeket a gonosz dolgokat. Jelenleg azt a pusztulást látjuk, amelyet a Sátán hozott létre. De vajon ez a világ örökre a Sátán uralma alatt marad? Vajon az emberiség végső öröksége az a világ, mely az újságok címlapján megjelenik?

Határozottan állíthatjuk, hogy nem. Még Ádám és Éva bukása előtt Isten eleve elrendelte, hogy megalapítja a reménység királyságát, azt a királyságot, ahol korlátlan uralma megvalósul ebben a reményét vesztett világban. Testet öltött, és eljött erre a világra, így királysága és isteni akarata megvalósulhat Jézus által e földön.