2015. március 23., hétfő

David Yonggi Cho - Az Úr imája - Jöjjön el a Te országod 5.

Harmadszor: a tisztátalan szellemek eltávoztak, amikor Jézus meghirdette az Isten országának jó hírét. A Sátánnak és a gonosz szellemeknek soha nem lehet része Isten országában: Isten jelenlétéből azon nyomban kikerültek, amint fellázadtak ellene. Isten országából kihajítva, a levegőég került az uralmuk alá. Amikor a zsidó vallási vezetők kárhoztatták Jézust, amiért tisztátalan szellemeket űzött ki, Ő ezt válaszolta: „Ha pedig Isten ujjával űzöm ki az démonokat, kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa. “ (Luk 11,20)

Jézus azonnal kiűzte a gonosz szellemeket, akárhol talált rájuk a megkötözött emberekben. A démonok egyszerűen nem viselik el jelenlétét. Amikor Jézus prédikálni küldte ki tanítványait, hatalmat adott nekik arra, hogy kiűzzék a démonokat (Luk 10,17-20). Még azt is kijelentette, hogy a gonosz szellemek kiűzése olyan jel, amely követi mindazokat, akik hisznek benne (Márk 16,17).

Ahol a menny királyságának jó hírét prédikálják, ott a mai napig kivetik a démonokat az Ő nevében.

Negyedszer: Isten országában nincs szegénység. Jézus rendelkezett minden vagyonnal. Ég és föld, minden, ami benne és rajta van, az ő szavára jött létre. Ő ott volt a teremtésnél, mégis olyan szegénységben élt, hogy nem volt egy hely, ahová lehajtsa a fejét. Miért élt Jézus ilyen szegénységben?

A Biblia szerint: „ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztusnak jótéteményét, hogy gazdag lévén, szegénnyé lett érettetek, hogy ti az Ö szegénysége által meggazdagodjatok. “ (2Kor 8,9) Ő szegénnyé lett, hogy mi gazdaggá legyünk.

Ádám és Éva bűne miatt az emberiség átok alá került, ezért arca verítékével keresi kenyerét. Mindig átok követi azokat, akik nem tartják meg a törvényt. Mivel senki nem tarthatta meg a törvényt, mindenki átok alá került (5Móz 28,16-19). A szegénység a törvény egyik átka. Mi azonban nem vagyunk a törvény átka alatt, mert Jézus megszabadított az átoktól. Ezzel kapcsolatban állítja Pál „Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká lévén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ: Hogy az Ábrahám áldása Krisztus Jézusban legyen a pogányokon, hogy a Szellem ígéretét elnyerjük hit által. “ (Gal 3,13-14)

Ameddig Isten országában élünk, nem vagyunk többé szegények. Hitben Ábrahám örökösei vagyunk. Az Ábrahámnak adott áldás a mi áldásunk is, a megváltás áldása ez, hogy miénk legyen a mennyei polgárság, az Ábrahámhoz hasonló bővelkedéssel, gyermekáldással és jó egészséggel együtt. Isten országában nincs szegénység. Ma is el fog tűnni a szegénység mindenütt, ahol meghirdetik Isten országát.

Ötödször: Isten országa, megnyitotta az utat az örök életre. „És amiképpen felemelte Mózes a kígyót a pusztában, akképpen kell az ember Fiának felemeltetnie. Hogy valaki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.“ (Ján 3,14-15)

Senki sem üdvözül jó cselekedetek által. Senki nem léphet be Isten jelenlétébe az érdemei alapján. De kortól, nemtől, anyagi helyzettől függetlenül, bárki ingyen megkapja bűnei bocsánatát és az örök életet, aki hisz Jézusban, mint Megváltóban és nyilvánosan megvallja Őt. Jézus így szólt a samaritánius asszonyhoz: „Az pedig annak az akarata, aki elküldött engem, hogy mindaz, aki látja a Fiút, és hisz őbenne, örök élete legyen; és én feltámasszam azt az utolsó napon. “ (Ján 6,40)
Isten országában örök élet van. Akik polgárjogot nyernek ebben az országban, megkapják az örök, Istentől való életet, az üdvösség bizonyosságát.