2015. március 31., kedd

David Yonggi Cho - Az Úr imája - Jöjjön el a Te országod 6.

Isten országának a földbe ültetett magvai

Jézus nemcsak azt tanította, hogy mi volt Isten országa. Az Ő kereszthalálának egyik eredménye az, hogy ez az ország örökké megmarad közöttünk. Halála által Jézus elültette az Isten országának magvait - az örök életet, örömöt, reménységet és bőséget - a Sátán országába, egy átokkal telített földbe.
"Azért jöttem, hogy e világra tüzet bocsássák: és mit akarok, ha az immár meggerjedett?" (Luk 12,49) A kereszthalállal megalapozta a sóvárogva várt Isten országát. Ez az ország a keresztáldozaton és Isten munkáján áll rendületlenül. Hogyan alapozta meg ez az áldozat Isten országát?

Jézus halála először is fizetség volt a bűneinkért. A kereszten függve önként ontotta vérét, noha bűntelen volt, s e vér ereje eltörli mindazok bűnét, akik bűnbánattal jönnek Hozzá.

Másodszor, Jézus a sebeiben elhordozta betegségeinket. A Biblia szerint az ő sebei által gyógyultunk meg (l.Pét 2,24).

Harmadszor, kereszthalála és feltámadása által Jézus visszanyerte a világ uralmához való jogot, amelyet a Sátán ragadott magához Ádám és Éva bűnbeesése után.

Ráadásul hordozta a töviskoronát a Golgotán, és így Jézus elvette szegénységünk átkát, s feljogosított minket arra, hogy áldásokat kapjunk. Végül Jézus vére és megkorbácsolt teste utat nyitott az örök életre.
Halála és feltámadása által Jézus elültette Isten országát a Földön. Amikor visszatért Atyjához, eljött a Szent Szellem, hogy kiterjessze királyságát. „És mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egy akarattal együtt voltak. „És történt nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltöltötte az egész házat, ahol ültek. És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek, és ült mindenikre azok közül. És megteltek mindnyájan Szent Szellemmel, és kezdtek szólni más nyelveken, amint a Szellem adta nékik szólniuk.“ (ApCsel. 2,l-4)

A Szent Szellem eljött a földre, hogy segítsen nekünk. Szorosan mellettünk áll, hogy gondoskodjon a Jézus által vetett mennyei magról, biztosítsa növekedését és gyümölcsözését. Tanít minket az igazságra, emlékeztet mindarra, amire Jézus tanított, és igaz utakon vezet, hogy az Igének megfelelően élhessünk.

A Szent Szellem így munkálja Isten országának kiterjesztését a Földön. Még azon is dolgozik rajtunk keresztül, hogy növelje Isten országának létszámát. A bennünk levő Szent Szellem segítségével a hit katonáiként részt veszünk abban a szent háborúban, amelyet már megnyertünk. Isten királysága egyre jobban terjed e háború által. Hol van hát ez az ország, melyet Jézus ültetett el a Földön?