2015. március 17., kedd

David Yonggi Cho - Az Úr imája - Jöjjön el a Te országod 4.

Másodszor: a gyógyulás országa ez az ország, amelyet Jézus hozott el. Máté így úja le: „És bejárta Jézus az egész Galileát, tanítva azok zsinagógáiban, és hirdetve az Isten országának evangéliumát, és gyógyítva a nép között minden betegséget és minden erőtlenséget. És elterjedt az ő híre egész Szíriában: és hozzávitték mindazokat, akik rosszul voltak, a különféle betegségekben és kínokban sínylődőket, démonizáltakat, epilepsziásokat és gutaütötteket; és meggyógyította őket. És nagy sokaság követte őt Galileából és a Tízvárosból, és Jeruzsálemből és Júdeából és a Jordánon túlról.“ (Máté 4,23-25)

Amikor Jézus meghirdette a mennyek országának jó hírét, ennek jeléül meggyógyított mindenféle betegséget. Honnan jön a betegség? A halál Ádam és Éva bűnének fizetsége. A halandóság pedig kiszolgáltatta az emberiséget a betegségnek. A Sátán miatt az emberiség nyakába szakadt az értelem zavara is, amelynek egy sor nyavalya lett a következménye.

Isten meg akarja bocsátani bűneinket, és azt szeretné, hogy egészségesen, betegségektől megszabadulva munkálkodjunk az Ő országáért. Ahol Isten igéjét hirdetik, és az emberek megtérnek, ott az isteni gyógyulás megnyilvánulásai is jelen vannak.

Amikor Keresztelő János börtönben volt, elküldte tanítványait Jézushoz, hogy választ kapjon erre a kérdésre: „ Te vagy-e az, aki eljövendő, vagy mást várjunk? "(Mát 11,3) Természetesen János tudta, hogy Jézus Isten fia, aki azért jött a földre, hogy az embereket megszabadítsa a bűntől. Jézus válasza volt a legfőbb bizonyíték, hogy Ő Isten országának a felállításáért jött: „És felelvén Jézus, monda nékik: Menjetek el és jelentsétek Jánosnak, a miket hallotok és láttok: A vakok látnak, és a sánták járnak; a leprások megtisztulnak, és a siketek hallanak; a halottak föltámadnak, és a szegényeknek az evangélium hirdettetik. “ (Máté 11,4-5) Jézus szavaiból egyértelmű, hogy a gyógyulás annak a jele, hogy Isten országa eljött a földre.