2014. november 26., szerda

Michael L. Brown - Szentség – Isten jelenlétének feltétele 13.

Hadd vigyem kicsit tovább ezt a gondolatot! Hogyha megbotránkoztatlak, hát megbotránkoztatlak, de mégis az igazságot fogom mondani! Ha akarsz, elmehetsz… A kultúra ellenes mozgalomnak az egyik jellegzetessége az volt, hogy az emberek levetkőztek. A mai Jézus-mozgalomnak az az egyik jellegzetessége, hogy az emberek felöltöznek. Hadd beszéljek erről egy percig! Nem fog ez nektek tetszeni, legfeljebb az igazán öregeknek, de a fiatalabbaknak nem és a középkorúaknak sem. Hadd mondjak egy szabályt, ami a mi iskolánkban működik. Ez csak egy irányelv a tanulók számára. Nem lehet nyilvánosan különböző nemű embereknek együtt úszni. A férfiak nem mennek a tengerpartra együtt a lányokkal fürdőruhában. Azt mondjátok erre, hogy ez szélsőséges. Lehet, hogy szélsőséges, vagy olyan, mint amikor én óriásnak éreztem magam egy japán ember mellett. Lehet, hogy nem a megfelelő dolgokkal hasonlítjuk össze a dolgokat. Reggel valaki odatelefonál a szobámba, hogy fölébresszen. Miért kell nekem valaki, hogy fölébresszen? Ó, hát azért, mert alszom! És amikor alszom, akkor nem tudom, hogy alszom! Ha tudnám, hogy alszom, akkor egyszerűen fölébrednék! Néha nagyon el vagyok foglalva alvás közben, vezetem az autót, vagy repülök egy repülővel, vagy a számítógépemen írok, de alszom és álmodom. De amikor alszol, nem tudod, hogy alszol. Az irányelveket egyre lejjebb süllyesztettük, és észre sem vettük!

Hadd mondjak el egy igazi történetet. Talán azt mondod nekem: Testvér, azok a dolgok, amikről te beszélsz nekem, azok engem nem zavarnak. Én megnézhetem azt a filmet. Lehet, hogy az a pár elkezdett csókolózni és elkezdenek vetkőzni, de ez engem nem zavar! Engem szexuális módon ez nem izgat! Nem kelt bennem rossz gondolatokat. Tudod, mért? Nem azért, mert olyan szent vagy, hanem a szíved annyira megkeményedett! Ez a szív keménységének a tünete. Mert sokkal rosszabb dolgokhoz vagy szokva, mint ez. Beszélhetek veletek őszintén? Vannak olyan emberek, akik nudista kolóniákban élnek. Meztelenül járkálnak, látják egymás meztelen testét, de szexuális módon ez nem izgatja őket. Ha közülünk valaki odamenne, állandóan be kellene takarnunk a szemünket, vagy másfelé kellene néznünk, számunkra ez beszennyező lenne. Miért? Mert ők szentebbek, mint mi vagyunk? Ők annyira tiszták, hogy ezek a dolgok már nem zavarják őket? Nem! Ez azért van, mert ők annyira kemények már.

Felhívást intézek hozzátok, mint hívőkhöz, hogy halljátok meg, amit mondok: Az európai hívők nagyon kemények bizonyos bűnökkel szemben! Az amerikai keresztények is nagyon kemények bizonyos bűnökkel kapcsolatban. Te talán valamikor dohányoztál, állandóan cigiztél. De a ruhádnak soha nem volt cigarettaszaga – szerinted. Olyan szobákban voltál, ami tele volt füsttel és nem zavart téged. Miért nem? Mert hozzá voltál szokva. Természetesen, a ruhádnak is cigarettaszaga volt, csak nem jöttél rá erre. Aztán abbahagytad a dohányzást, már két éve nem dohányoztál, és bemész egy szobába, ahol mindenki dohányzik, és elkezdesz köhögni, majd kiszaladsz a szobából. A ruhádnak füstszaga van. Mi történt? Érzékennyé váltál rá!

Állandóan az erőszakot nézzük a tv-ben – nem a dokumentumfilmekről beszélek, mert a híradások tényekről beszélnek, még ha ezek nagyon jól is vannak ábrázolva. Arról beszélek, hogy amikor az erőszakot azért nézzük, hogy szórakozzunk rajta. Állandóan ilyeneket nézünk, amikor embereknek elvágják a torkát és kifröcsköl belőle a vér. Amikor szétlövik emberek agyát. Ilyen jelenetek… Amerikában nagyon sok ilyesmi van. És megnézzük. „Engem nem zavar! Nekem nem gond!” Miért nem? Mert szent vagy? Nem, azért mert kemény vagy! Mert hozzászoktál!

Újra halljátok meg, amit mondok! Isten arra hívott el minket, hogy radikálisan különbözzünk a világtól! Nagyon sok keresztényt ismerek, akiknek nincsen tévéje, évek óta nem láttak egyetlen filmet sem és tele vannak élettel, tele vannak erővel, örömmel és állandóan az embereket Jézushoz vezetik. Nem akarják, hogy beszennyezzék és visszahúzzák őket ezek a dolgok, elfordítsák őket a normától.