2014. november 11., kedd

Kevesebb mint 1 hét - több mint 1 millió ember - Kumasi, Ghána - Negyedik nap


Tisztelt missziós partnereink!

Annak ellenére, hogy ez a ghánai evangélizáció volt a misszió történetének 406. evangélizációs kampánya, ma este néhány olyan dolgot tapasztaltam, amit még soha korábban! Először is, a tömeg olyannyira összezsúfolódott a helyszínen, hogy iszonyatos hű szabadult fel az emberek között - és sokan az ájulás környékén voltak. Ez azonban nem volt újdonság, ilyent már láttunk máskor is. Ami viszont új volt, hogy a hatóságok milyen megoldást találtak a problémára: tűzoltócsövekkel locsólták a tömeget, hogy lehűtsék őket! Végig a prédikációm alatt 15-20 méter magas vízsugarak köröztek, hogy így permetezték a hatalmas tömeget (a sors iróniája, hogy egész héten azért imádkoztunk, hogy NE legyen eső!). Hát, nem volt unalmas pillanat az alkalmon!

 

A tömeg zsúfoltsága miatt - különösen a színpad környékén - nem volt lehetőség arra, hogy az embereket előrehívjuk bizonyságot tenni a gyógyulásokról. Mégis, amikor megkértem, hogy tegyék fel a kezüket azok, akik csodát éltek át, kezek ezrei emelkedtek a magasba! Minden csoda közt a legnagyobb mégis az volt ezen az estén, hogy tömegek születtek újjá, amikor elfogadták Jézust megváltójuknak, és elkötelezték magukat arra, hogy egész életükben Őt követik.

Még az összejövetel előtt Peter van den Berg barátommal meghívást kaptunk az Ashanti Királyság uralkodójával való találkozásra. (Az Ashanti Királyság a történelem leghatalmasabb afrikai királysága volt, amely egykor több országra kiterjedt.) A király elmondta, hogy beszámoltak neki, mik történnek az összejöveteleinken, és kérte, hogy imádkozzak érte, vezető beosztottaiért és 104 éves édesanyjáért is!


Az esti összejövetelen a színpad tele volt a környék vezető püspökeivel és apostoli szolgálóival. Igen nagyra becsült férfiak és nők, akik magasan kvalifikáltak és nagy tiszteletnek örvendenek egész Ghánában. Ők azt mondták nekem, hogy soha még ilyen összejövetelen nem vettek részt. Többen is kiemelték, hogy milyen áldás volt számukra az evangélium tiszta üzenete, amelyet hirdettünk. Minden alkalommal ez az elsődleges szándékunk - nem csak azért tartjuk ezeket az alkalmakat, hogy csodákat és nagy tömeget lássunk, hanem azért, hogy az evangéliumot hirdessük tisztán érthetően a Szent Szellem ereje által.

A négy nap alatt összesen körülbelül 1 millió 60 ezren vettek részt az evangélizáción. A várost teljesen felbolygatta, és egészen biztos vagyok benne, hogy a következő generációkra is hatással mindaz, amit Jézus ezen a héten tett!
Mivel ez volt idén az utolsó kampányunk, szeretnék a teljes CfaN szolgálócsapat nevében áldott ünnepeket kívánni, így karácsony és újév közeledtével. Töltse be az otthonotokat Isten szeretetének csodája, amelyet az Ő legnagyobb ajándékában, Jézus Krisztus születésében fejezett ki!

Veletek együtt az evangéliumért:
Daniel Kolenda evangélista
valamint Reinhard Bonnke, Peter van den Berg és a teljes CfaN szolgálócsapat
Kumasi, 2014. november 10.