2014. november 7., péntek

Figyelemre méltó kezdés - Kumasi, Ghána - CFAN

Kedves missziós partnerek!

Éppen csak visszaérkeztem a hotelszobámba a ghánai evangelizációs kampányunk nyitóestjéről. Nyugodtan kijelenthetem, hogy az elmúlt időszakban nem láttunk ahhoz hasonlót, mint ami ezen az estén történt. Az első csoda mindjárt az időjárás volt: amikor néhány nappal ezelőtt megérkeztünk Kumasiba, megállás nélkül esett az eső, és sártengerré változtatta az összejöveteleink helyszínét. Az előrejelzések egész hétre 90 %-os valószínűséggel zivatart jósoltak. Ez katasztrófális hatással lett volna a szabadtéri összejöveteleinkre! Az elmúlt napokban többeket is arra kértem - és mi magunk is folyamatosan ezt tettük -, hogy imádkozzunk az Úrhoz, hogy tartsa vissza az esőt.

Tegnap délután négy óra tájban, amikor indultunk a helyszínre, elhúztam a függönyt az ablakon, és azt láttam, hogy hétágra süt a Nap és a helyszínt teljesen felszárította! Egyetlen esőcsepp sem hullott ránk az egész alkalom alatt, és annak ellenére, hogy ez az első nap volt, a tömeg máris 115 ezresre duzzadt! Az első jelekből ítélve ez az evangélizáció hatalmas méretű lesz!
Az emberek nagy örömmel válaszoltak az evangélium üzenetére, és számos figyelemre méltó gyógyulás történt. Először is, olyan sok sánta gyógyult meg, hogy idővel kérnem kellett, hogy olyanok is jöjjenek bizonyságot tenni, akik nem sántaságból gyógyultak meg!

- Egy asszonynak nyolc éve agyvérzése volt és a jobb oldala lebénult, most teljesen meggyógyult a keze és a lába, és mindenki szeme láttára eldobta a mankóit!

- Egy másik, 10 éve sánta asszony az ima után tökéletesen tudott járni!

- Egy férfi, aki térdtől lefelé mindkét lábára béna volt, teljesen meggyógyult, és a színpadon futkározott és táncolt!


Olyannyira sokan gyógyultak meg sántaságból, hogy a színpadon idővel úgy álltak hatalmas kupacban mankók és egyéb orvosi segédeszközök, mint egy emlékmű Isten erejéről! De ez még nem minden:

- Egy asszony, aki mindkét szemére vak volt, a keze pedig béna, szintén meggyógyult. Tökéletesen látott, és a karját is tökéletesen tudta mozgatni!

- Egy másik asszony a jobb fülére süket volt, de ima közben meggyógyult. Olyan éles hallást kapott az Úrtól, hogy amikor befogta a bal fülét (amivel addig is hallott), el tudta ismételni a szavakat, amiket mondtam neki majdnem 6 mérre tőle!Más csodák is történtek, túl sok ahhoz, hogy itt felsoroljam őket. De a város szinte zsibong az izgatottságtól - Jézus él!


Van valami a levegőben, ami miatt azt mondhatom, hogy ez a kampány történelmi jelentőségű lesz a Kumasi és Ghána történetében. Péntek reggel folytatódik a Tűz konferencia: Peter van den Berggel pásztorok, püspökök és más gyülekezeti szolgálók felé szolgálunk. Köszönjük, hogy az Úr elé visztek minket az imáitokban! Kérlek benneteket, imádkozzatok továbbra is jó időért, és mindenekelőtt a Kumasiban élőkért, hogy minden korábbinál hatalmasabb módon tapasztalják meg az élő Jézust!

Veletek együtt az evangéliumért:
Daniel Kolenda
valamint Reinhard Bonnke, Peter van den Berg és a teljes CfaN csapat