2014. november 14., péntek

Frank Hammond: Szembesítés a familiáris szellemekkel 7.

9. Szellemidézés

Isten Igéje világosan tiltja a halott szellemekkel való kommunikációt.

’Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;” (V.Mózes 18:10,11)

Azok akik elvesztették szeretteiket kísértésbe eshetnek a velük való kommunikációra. Ahelyett azonban,hogy egykori szerettükkel kerülnének kapcsolatba, halott barátot vagy családtagot megszemélyesítő familiáris szellemmel kerülnek kapcsolatba.

Terafimok, házi istenek számtalanszor vannak említve a Bibliában. Ezek emberi ábrázatok és szobrok voltak akitők a jövő felől tudakozódtak. Ezek a házi képmások az elhunyt ősök hasonlatosságára készültek. Mikor Jákob elkülönítette magát nagybátyjától Lábántól, Ráchel ellopta apja teráfjait(I.Mózes 31). Ebből az igerészből kiderül, hogy Lábán és családja bálványimádásba keveredett. Hitték, hogy az elhunytak szellemei megsegítik őket.

Mikor Isten szólt Jákobnak, hogy forduljon vissza Bételbe (Isten háza), akkor Jákob így szólt a családjához: „Akkor monda Jákób az ő házanépének, és mind azoknak, kik vele valának: Hányjátok el az idegen isteneket, kik köztetek vannak, és tisztítsátok meg magatokat, és változtassátok el öltözeteiteket.” (I.Mózes 35:2) és a terafimokat eltemették és maguk mögött hagyták. Ekkor az átok elkerülte őket és Isten áldása jött Jákobra és az ő családjára. „És elindulának. De Istennek rettentése vala a körűltök való városokon, és nem üldözék a Jákób fiait.” (V.Mózes 35:5)

Néha az elhunyt szülőkről, testvérekről, nagyszülőkről vagy más halott személyekről kiállított képek, vonzzák a familiáris szellemeket. Hajdan a feleségem a hálószobában tartotta az elhunyt szülők és más családtagok fényképeit. Ettől olyan érzése támadt, mintha folytonosan jelen lennének az életében. A Szent Szellem megítélte őt, mivel az ő forrása, vigasztalója, őrzője és segítője nem az elhunyt szülők. A képeket elrakta.

A gyülekezetben amelyet pásztoroltam, az egyik gyülekezeti tag idős nagymamája meghalt. Röviddel azután a család a segítségemet kérte. Elmondták, hogy a nagymama feltűnt a házban és az egyik családtag combját megharapta miközben a nagymama kedvenc székében ült. A nagymama boszorkányságban vett részt. Szükségszerű volt eltávolítani a házból minden boszorkánysághoz tartozó holmit és parancsolni a nagymama familiáris szellemének, hogy távozzon.Az eljárás hatásosnak bizonyult és nem volt több zavar.

Az Ige azt mondja, „Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,”(I.Thimoteus 2:5). Jézus maga is mondta „Senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.”(János 14:6) Jézus az EGYDÜLI közvetítő és az EGYEDÜLI út aki által van menetelünk a Mennyei Atyánkhoz.

Azonban van néhány ember, akiket megtanítottak Máriához, Jézus anyjához, vagy más elhunyt szentekhez,mint közvetítőkhöz imádkozni. Mikor valaki egy halott szelleméhez imádkozik, szellemidézést gyakorol és a familiáris szellemeknek udvarol. Azért ilyen egyszerű megérteni miért van annyi jelentett látogatás ezektől a tiltott közvetítőktől. Például „Guadalupe-i Szűz” vagy a „Medjugore-i Szűz”, mivel maguk a familiáris szellemek manifesztálódnak, mikor az emberek Máriához, Jézus anyjához imádkoznak.

10. Incubus és Succubus

Az incubus (latinul feküdni rajta) egy gonosz hímnemű szellem , amely az alvó nőn fekszik, látszólag közösülve vele. A succubus (latinus alatta feküdni) egy nőnemű szellem amely éjjel jön, hogy a férfival szexuális kapcsolatba kerüljön.

Úgy találják, hogy ezek a tisztátalan szellemek a szabados szexualitáson keresztül nyernek utat. Paráználkodás, házasságtörés, és más egyéb szexuális elhajlások, lehetőséget adnak a kéjelgés szellemének.

Egy nap meghívtunk egy nőt, hogy jöjjön el szabadulásért. Az otthonunkban találkozott velünk. A feleségemmel együtt megkértük hogy menjünk a hálószobába, hogy elvonultan tudjunk lenni. A nő az ágy szélére ült, mi székeken ültünk. A szolgálat folyamata során parancsoltunk a szexuális kéjvágy szellemének valamint a perverzitásnak, hogy távozzon. Az incubus szelleme testet öltött. A nő a hátára dobódott az ágyon, térdeit behajlítva, combjait széttárva és testével olyan mozdulatokat tett, melyek szexuális aktust jelenítettek meg egy láthatatlan lénnyel. A nő elmondta, hogy az incucus sűrűn eljött hozzá álmában. Ki lett azonban űzve a Jézus nevében való hatalommal.

Egy másik szabadulással járó tapasztalat vezetett el bennünket ahhoz a hithez, hogy az okkultizmusban való részvétel utat nyithat az incubus és succubus belépéséhez. Például egy jamaicai férfi és családja felé szolgáltunk aki mélyen benne volt a voodoo-ban. Éjszakánként a succubus szelleme kínozta. Mivel nem ismerte Isten útját, kétségbeesésében egy boszorkányhoz fordult segítségért, azonban a boszorkány rituáléján átesve a probléma még rosszabbra fordult. Ennek a férfinak nemcsak az okkult szellemektől kellet megszabadulnia, hanem a succubus szellemétől is.

Mi lehet annál közelibb, mint egy szellem aki azért jön, hogy szexuális kapcsolatba kerüljön az emberrel? Érthető, ha az emberek gyakran zavartak, hogy elfogadják,hogy éjszakai látogatójuk az incubbus és succubus szelleme, de az ördög az, aki szégyent és félelmet akar kelteni az emberben. Le kell, hogy leplezzük az ördögöt azáltal, hogy világosságra hozzuk a titkos dolgokat:

Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése. (Jakab 5:16)